Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Mina nycklar till svensk seger

Erik Hamrén släppte startelvan till spelarna under spelarmötet vid 11.30 under fredagen och det blev som väntat inga överraskningar. Tobias Hysén spelar på topp tillsammans med Zlatan och Behrang Safari tar plats på vänsterbacken. Så här ser startelvan ut: Isak – Lustig, Granen, Olsson, Safari – Elm, Kim – Seb,Zlatan, Kacaniklic – Hysén. Innan spelarmötet beslutades det också att taket förblir stängt på Friends arena. Skönt och väldigt väntat även det. Landslagschefen Lars Richt var säker på att taket skulle förbli stängt redan från dag ett av samlingen. Härligt för publiken och nu hoppas jag precis som Erik Hamrén att stämningen blir bättre än den var mot Argentina och under stora delar av matchen mot England. Det ska liksom inte krävas att Zlatan gör fyra mål för att det ska bli bra stämning på vår Nationalarena

***

Irland blir en svår nöt att knäcka för det svenska laget och här har ni mina nycklar för att Sverige ska ta tre poäng så att vägen mot VM-slutspelet i Brasilien förblir öppen.

* Zlatan Ibrahimovic
Irländarna kommer att gå hårt åt vår störste stjärna och de kommer att göra allt för att få honom ur balans. Zlatan är dock van och jag hoppas att han får en bra start på matchen, kommer ner och hämtar boll så att han kommer rättvänd – och hittar samspelet med Tobias Hysén direkt.

* Fasta situationer
De senaste matcherna har Sverige lyckats hålla tätt på fasta situationer, vilket inte varit fallet tidigare. Det gäller att man fortsätter på den inslagna vägen, plus att laget tar tillvara på de offensiva fasta, då jag inte tror att det kommer att bjudas på speciellt mycket målchanser. Zlatan vet vi vad han kan, likaså Rasmus Elm, Sebastian Larsson och Kim Källström. Fyra bra frisparksskyttar. Just nu känns Elm och Zlatan hetast och jag hoppas få se en kanon från någon av dem.

* Omställningar
Sverige måste hantera omställningen från att vara de defensiva laget till att vara det spelförande. Klarar man inte det är matchen körd. Dessutom måste man se upp med Irlands snabba omställningar. Sverige har haft stora problem och blivit sårade vid snabba omställningar i tidigare matcher, så det kommer att vara Giovanni Trappatonis främsta vapen.