Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Tysklandsproffs öppnar för Bajen

Jag är fortfarande på resande fot. Kuskar land och rike runt för att träffa allsvenska spelare och tränare. Resultatet får ni se framöver i papperstidningen och på webben. Med mig är också min kära vän och kollega Mathias Lühr, vilket alltid är lika kul. Kul också att det blev sånt genomslag med nyheten om att Ivan Turina förlängde sitt kontrakt med AIK.

***

Jag utlovade ju samtidigt en Silly-nyhet angående Hammarby i går, så det är väl bara att köra. Jag vet, från en av mina mer pålitliga källor, att Bajen jagar en anfallare. Eller som en person i Hammarby sa till mig för någon dag sedan: ”Vi måste ha in en anfallare.” I dag kom också nyheten om att Sinan Ayranci skickades hem från Hammarbys träningsläger på Cypern. Jag vet att både spelaren och klubben inte varit nöjda med situationen och jag skulle nog tro att kontraktet lär ”brytas”i samförstånd eller att Hammarby hjälper till att hitta en ny klubb till spelaren. Vem vill de då ersätta honom med? Namnet som jag fick höra för någon dag sedan,som jag vet att Gregg Berhalter håller ögonen på, är förre detta Österspelaren Freddy Borg, 29. Borg spelare numera i SV Darmstadt 98 i tyska tredjeligan. Efter att ha gjort det väldigt bra i Hansa Rostock flyttade han till Alemannia Aachen i Zweite Bundesliga. Men problem med lönerna gjorde att han bröt kontraktet och skrev på ett korttidskontrakt med Darmstadt i tredjeligan rätt nyligt. Tränaren Gregg Berhalter har bra koll på Borg och marknaden i Tyskland då Berhalter spelat över sju säsonger i Energie Cottbus och 1860 Münich. Jag pratade med Borg som sa att han inte hört om Hammarbys intresse personligen, men att hans agenter kan ha gjort det. Dessutom öppnade han för att komma till Hammarby med orden: ”Bajen hade varit grymt att spela för.” Om Borg bara är med på Greggs bruttolista av tänkbara anfallare eller om intresset är konkretare än så, vet jag inte i nuläget. Lovar att återkomma inom det ämnet. Klart är i alla fall att 29-åringen vill spela i Hammarby – och anfallsfrågan blev nog mer akut nu med tanke på vad som hänt med Ayranci.