Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Daniel Kristoffersson

SÅ SLUTAR ALLSVENSKAN 2012

Här kommer mitt allsvenska tips inför säsongen. Det kan kanske komma att revideras lite och min slutgiltiga tabell får ni någon gång i mitten eller i slutet av mars, men Elfsborg är mina vinnare i år.

SÅ SLUTAR ALLSVENSKAN 2012 (Preliminärt tips)
  1/ Elfsborg
  2/ IFK Göteborg
  3/ AIK
  4/ Helsingborg
  5/ Malmö FF
  6/ Kalmar FF
  7/ Djurgården
  8/ Häcken
  9/ Gais
 10/ Mjällby
 11/ Gefle
 12/ IFK Norrköping
 13/ Örebro
——————————
 14/ Gif Sundsvall
——————————
 15/ Åtvidaberg
 16/ Syrianska

Kommentar:
Det känns som det är fem lag som gör upp om SM-guldet i år och jag tror inga andra lag på allvar kan hota dem. Det kanske ska vara Kalmar FF då, även om inte Tromsös Fredrik Björck inte håller med. Men jag tror defensiven är för svag där.
På förhand får ”Real Göteborg” de flesta förhandstipsen. Många frågar sig om de ska ”jogga hem allsvenskan i år? Nej, säger jag. Dock tror jag att det kommer gå riktigt bra för Mikael Stahre och kompani, men samtidigt tror jag det är ett drömläge för Elfsborg. De slipper bära favorittrycket i år och kan ligga och lura där bakom. Samtidigt som de har spännande spelare som Oscar Hiljemark som kan göra dundersuccé under första delen av allsvenskan, för till sommaren räknar jag med att han försvinner. Samtidigt kan Elfsborgs ersätta honom med en stjärnspelare då han försvinner. Regerande svenska mästarna tror jag får det tufft att försvara titeln. Det har varit för stor omsättning på spelare från guldåret. Alexander Gerndt, Marcus Nilsson, Markus Holgersson och Peter Larsson blir svåra att ersätta. Även om HIF klarade sig bra utan ett par av spelarna i slutet av allsvenskan kommer det bli mer kännbart under ett helt år.
Djurgården har värvat friskt från allsvenska konkurrenter, men jag tror det varken blir fågel eller fisk där. Det blir mittemellan.
Syrianska får med sina ekonomiska problem och allt strul i föreningen svårt att hänga kvar. Åtvidaberg är en pigg nykomling enligt många, men jag tror inte det håller hela vägen. Norrlandshjärtat säger att Gif Sundsvall får kvala sig kvar.