Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Daniel Kristoffersson

Varför värvade Ian Holloway Bojan?

Det blev återigen en hektisk jobbdag i går och svenskarna som är inblandade i Silly season är verkligen många. Jag dök på en del intressanta nyheter. Bland annat är Dusan Djuric klar för franska Valenciennes, läkarundersökningen gjordes i går, tydligen. Sedan avslöjade jag och kollega Lühr att Morten Morisbak Skjönsberg i dag presenteras som IFK Norrköpings nästa nyförvärv. Samtidigt fick Roland Nilsson sparken av FCK. Tankarna om det utvecklar jag i föregående blogginlägg. Samtidigt får Rolle ett rejält ”avgångsvederlag.” Närmare sex miljoner kronor för FC Köpenhamn punga ut med för att sparka Nilsson, men den klubben verkar ha pengar. Det har man förstått då de krävt omkring nio miljoner för mittbacken Peter Larsson som ändå inte är ingår i framtidsplanerna.
Nåväl, det är svårt att tycka synd om Roland Nilsson när han får omkring sex miljoner som plåster på såren…

***

Ska man tro den här sidan är förre Blåvitt-försvararen Fredrik Risp klar för Etnhikos FC i Cypern. Tack till Jonas Hansson för den. Tydligen så hade Risp det tungt i den Bulgariska klubben Levski Sofia, där han så klart satt på en riktigt hög lön. Kontraktet rivet och nu blir det Cypern nästa. Härligt klimat blir det i alla fall.

***
Men dagens mest märkliga och mest oväntade nyhet kommer från England. Bojan Djordjic hamnade alltså i slagsmål med tränaren Ian Holloway! Slagsmål! Ja, ni läste rätt.
Den förre AIK-mittfältaren har ett hett temperament, och det rann över när Holloway, som i ärlighetens namn jävlats en del med mittfältaren både i Plymouth och nu i Blackpool, bytte ut honom efter 40 minuter i en reservlagsmatch mot Manchester City.
Då ska man ha med i beräkningen att det fanns flera klubbar som var intresserade av Bojan på plats för att titta.
Enligt vittnesuppgifter svor mittfältaren en del  när han blev utbytt – och när han sedan gick nedför trappan i receptionen inne på Bloomfield Road (arenan i Blackpool) tog Holloway tag i honom och skrek åt honom. Då rann det över för båda två, tumult och handgemäng uppstod , men det avstyrdes av en rad personer som befann sig nära situationen.
Några timmar senare meddelade klubben att man brutit kontraktet med Djordjic, och köpt ut honom. Det är aldrig okej när två vuxna män bråkar, men enligt mina engelska kontakter har det liksom legat i luften. De båda har inte varit bra bästa vänner och Holloway har gjort allt som går för att göra livet surt för svensken. Samtidigt är väl Djordjic inte direkt den lättaste att ha att göra med när han sätter den sidan till…

***
Det har gått tungt för den förre AIK:aren på slutet, på grund av några mindre bra klubbval. Man kan ju undra varför han gick tillbaka till England när visste att Ian Holloway fanns i klubben? De hade ju bråkat redan i Plymouth, vilket slutade på nästan exakt samma sätt. De båda började bråka i halvtid i en match mot Cardiff, dock inte handgemäng som nu, och efteråt tvingades Bojan lämna.
Okej för att han gjord ett misstag som gick till Blackpool, men hur står det egentligen till med Holloway kan man fråga sig?
Varför värvar han Bojan? Varför ville han ha tillbaka honom?
Det har spekulerats i England att managern enbart värvade honom för att Hollways bäste polare i någon League Two-klubb skulle kunna låna en ”namnkunnig” spelare.
Det ska också ha varit därför Ian var hård och kritiserade 29-åringen i media för att mittfältaren inte lät sig lånas ut till League Two tidigare i år. Men det är bara spekulationer som sagt.

***
På något sätt vill jag ändå tro att det finns mycket kvar att hämta ur den vänsterfotade lirarens kvaliteter som fotbollsspelare, det gäller bara att han får fram dem. Och det snart.
Nu kan han vara på väg till Kina, där han kan tjäna en rejäl hacka under ett år. Om det är rätt val kan man så klart diskutera.  Kvaliteten är nog en ANING varierande i den kinesiska ligan, då Nicolas Anelka och Flavio också finns där. Snacka om kontraster. Men det är oftast mycket folk på arenorna och den klubben Bojan har erbjudande i från har ett publiksnitt på omkring 30 000 .
Någon återkomst till AIK blir det dock inte. Lite synd kan jag tycka.
Allsvenskan behöver profiler som honom – och ingen kan säga att det inte blir Rock´n´roll när Mr Djordjic är i farten. Fråga bara Ian Holloway…