Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Kennedy startar mot AIK på måndag

En dag kvar till det stekheta Stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården. Det väntas storpublik till Råsunda under måndagen och det är väl redan nu nästan 24 000 sålda biljetter till matchen. Lagen hoppas på en publiksiffra på omkring 30 000, vilket så klart vore helt fantastiskt. Jag tippade Djurgårdsseger i förra derbyt och var en superräddning från Ivan Turina i från att få rätt. På pressträffen nere på Karlberg sa jag AIK-seger på måndag och att Robert Åhman-Persson avgör – och det får jag så klart stå fast vid nu. Jag var ute på Kaknäs i går och snackade med Djurgårdens spelare och ledare. Det är bra stämning i laget efter vinsten mot Trelleborg och det verkar inte direkt vara nervösa miner hos Djurgårdarna. Detta trots det ganska utsatta läget. Personligen tror jag att DIF-fansen inte behöver vara oroliga. Halmstad och Syrianska åker ur direkt, medan TFF får kvala. Där har ni mitt tips.

***

Snackade med Mattias Jonson i går och han är spelklar till derbyt. Han tränade för fullt under lördagen och gör så även söndag. Vad jag hör så är han inte aktuell för en startelva utan på topp startar i stället Kennedy Igboanaike och Nikolaj Agger. Skriver också i dag om Kennedys kaxiga hälsning till Niklas Backman och Alexander Milosevic. DIF-stjärnan är fylld av självförtroende efter sitt hattrick senast.

***

Jag skriver också om att AIK nu har varit i kontakt med Erik Sundin och hans agent. AIK:s ledning för en dialog  med HIF-anfallaren, men ännu inte lagt något konkret förslag på bordet. Vad jag hör så kommer AIK att ta en rejäl inventering av truppen i oktober och november och beslutar sedan om vilka spelare man kommer värva. För värvningar blir det, det finns det pengar till. Jag räknar med att en eller två anfallare kommer in i januari. Personligen tycker jag det vore en bra idé att ta in Sundin.  I honom vet man vad man får och han har också en bakgrund i klubben, vilket kan vara viktigare än man tror många gånger. Dessutom går han som bosman och blir således inte en av de dyrare värvningarna. Ett tvåårskontrakt med säg en lön på 50 000 och en sign on på säg en halvmiljon är nog rimliga pengar som inte sätter alltför djupa spår i klubbens ekonomi.

***

Samtidigt har Andreas Alm, Björn Wesström och Jens T Andersson fler spelare på sin radar. Syrianska Kerburans anfallare John Junior, 19, är en av dem. J-Södras Branimir Hrgota, 18, en annan. Jag vågar sätta väldigt mycket pengar på att minst en ur trion Sundin/Hrgota/ Junior spelar i AIK 2012.