Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Groningen en perfekt klubb för Nilsson

I rungande monsunregn tog jag ensam bilen från Stockholm till Norrköping i går för att se IFK ta emot HIF. En ganska underhållande match där hemmalaget var närmast segern. Efter matchen var Peking-spelarna fly förbannade på domare Johan Hamlin, som sannerligen inte hade sin bästa dag. Han missade en solklar uvisning på Norrköpings Anders Whass, som drog på sig två solklara gula kort inom loppet av någon minut. Men när Hamlin skulle ta upp det andra gula kortet nöjde han sig med en tillsägelse. Dåligt. Sedan missade han en solklar straff när en HIF:are tog livtag på Riki Cakic och stoppade honom i eget straffområde. – Solklar straff. Hade det hänt Helsingborg hade de fått straff direkt, dundrade Bobbie Friberg da Cruz efteråt.

***

Alexander Gerndts comeback i startelvan efter petningen mot Gais blev inte direkt någon succé. Han gick mållös av planen och skapade knappt en riktigt het målchans. Men efteråt frågade jag honom om FC Köpenhamn och det råder inte direkt något tvivel på att han vill dit. Han hyllade klubben, även om han var rätt fåordig i övrigt. Dock tjänstefel av Conny Karlsson att vänta till minut 84 med att stoppa in Erik Sundin, då Jönsson/Gerndt knappt skapat en het målchans under hela matchen. Märkligt också av Karlsson att byta ut Rachid Bouazouan tidigt i andra. Jag tyckte han lyckades med en del dribblingar och skapade framåt.

***

Avslöjar annars i dagens tidning att HIF:s mittback Marcus Nilsson kan lämna klubben i sommar. Han har meddelat klubbledningen att han vill utomlands och hans kontakt går ut om precis ett år. FC Groningen är intresserade och har med honom på en lista över tänkbara ersättare till Andreas Granqvist. Nilsson och Granen har samma agent, Martin Dahlin, så kopplingen däremellan är inte svår att se. Nilsson är enligt mig en av alsvenskans bästa mittbackar, men får sällan de stora rubrikerna. Groningen vore en perfekt klubb för honom.

***

12-0 i offsideavblåsningar till Norrköping. Wow!

***

AIK har fortsatta problem med spelet på bortaplan. De hängde med Gais bra i en halvlek, men sedan var det slut på det roliga. Bortaspelet är alldeles för dåligt för att AIK ska vara topp fem just nu. Å andra sidan är en förlust borta mot Gais inget att skämmas över.

***

I kväll ser jag Djurgården-Syrianska och sedan på onsdag AIK-Norrköping innan det är dags för lite midsommarfirande hemma i Sundsvall. Här har ni förresten Djurgårdens startelva mot Syrianska.

Dembo – Kebba, Lyyski, Toivio, Riddez – Hellquist, Kasper, Emil B, Rajalakso – Jonson-Youssef

Kommentar: Magnus Pehrsson fortsätter att bänka Kennedy Igboananike och väljer att satsa på Jonson/Youssef som anfallare. Daja är avstängd och ersätts i startelvan av Kebba Ceesay – som går in som högerback och Emil Bergström flyttar upp på mittfältet.