Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blir avstängd flera matcher efter bråk

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Galatasarays match i tisdags blev en stökig tillställning.
Nu har det turkiska fotbollsförbundet kommit med sin dom – och bland annat straffas svenske Jimmy Durmaz med avstängning och böter. 

Det var i tisdags som en cupmatch mellan Galatasaray och Tuzlaspor urartade efter slutsignal. Matchen som var den femte omgången av turkiska cupen vanns av Galatasaray med 4-0 – men det som skulle bli ihågkommet var tumulten som utspelades därefter. 

Såväl spelare som ledare hamnad i klinch – och nu har det turkiska fotbollsförbundet beslutat vad de inblandande i bråket får för straff. 

Durmaz får avstängning och böter 

Galatasaray kommer dels att bestraffas för att fansens agerande under matchen som enligt dem var såväl dåligt som fult uppträdande. Men även för att gångar på arenan inte hållits tomma. 

Svenske landslagsspelaren Jimmy Durmaz får även han bestraffning då han bedömts vara en del av bråket. På filmer från bråket syns det hur svensken knuffades. Han blir avstängd i tre matcher och tvingas betala ett bötesbelopp motsvarande drygt 20 000 kronor. 

20 profiler letar klubb – kan skriva på gratis

Har gjort 48 landskamper Hyllad i Turkiet ”Den nya Isaksson”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.