Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blatter lämnas av yngre flickvännen

Sepp Blatter berättar för Expressen om mutor och korruption.
Linda Barras och Sepp BlatterFoto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/ULMER IMAGO SPORTFOTODIENST
Joseph "Sepp" BlatterFoto: KRISTOFER SANDBERG / KRISTOFER SANDBERG EXPRESSEN

Sepp Blatter, 83, lämnas av 28 år yngre flickvännen Linda Barras. 

Men den förre Fifa-pampen hoppas att kärleken ska kunna komma tillbaka. 

– Hoppet är det sista som lämnar oss, säger Blatter till Blick.

Det var hösten 2015 som det brakade lös på flera håll inom Fifa, det internationella fotbollsförbundet. Flera korruptionsaffärer uppdagades, och ordföranden Joseph ”Sepp” Blatter stängdes senare av från all fotboll. 

Grunden till avstängningen ligger främst i en transaktion som skedde i februari 2011 från Sepp Blatters konto till Michel Platini på runt 17,2 miljoner kronor. Blatter menar att betalningen var ett konsultarvode, men det finns ingen officiell bokföring inblandat – Blatter refererade till en muntlig överenskommelse mellan honom och Platini. 

Dök upp med kärleken på gala

Sedan dess har Blatter till stor del undvikit rampljuset, men när han dykt upp i offentliga sammanhang har det ofta varit i sällskap av 28 år yngre kärleken Linda Barras. 

Paret har varit tillsammans sedan 2013, men syntes för första gången tillsammans på Ballon d'Or-galan 2014, när Barras satt mellan Blatter och Pelé i publiken.

Blatters och Barras relation har omgärdats av en del märkliga skriverier genom åren. Bland annat påstod hennes förra partner Christian Barras att de fortfarande var gifta. 

– Jag vet ingenting om det här. Jag är fortfarande gift med Linda, sa stjärnmäklaren enligt Daily Mail. 

Sepp Blatters relation med Linda Barras är över

Nu skriver schweiziska Blick att även Barras relation med Blatter är över. Linda Barras bor inte längre med Blatter i Zürich, utan har flyttat till Geneve för att tillbringa mer tid med sina döttrar. 

– Vi bröt upp vänskapligt och började bara prata över telefon. Just nu är det ett rumsligt uppbrott, säger Sepp Blatter till tidningen. 

Enligt Blick hoppas 83-åringen att paret kan hitta tillbaka till varandra i framtiden. 

– Hoppet är det sista som lämnar oss, säger han. 

Sepp Blatter har varit gift tre gånger tidigare, och har dottern Corinne från sitt första äktenskap. 

Noa Bachners exklusiva möte med Sepp Blatter