Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Blåste av för tidigt – åkte till sjukhus

Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / BILDBYRÅN
Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / BILDBYRÅN

Händelserna i matchen mellan Mali och Tunisien i afrikanska mästerskapen kan ha fått sin förklaring.

Dessutom ska mästerskapets tävlingskommitté hållit ett krismöte under torsdagen.

Under onsdagskvällen utspelade sig bisarra scener i de afrikanska mästerskapen. Detta i mötet mellan Mali och Tunisien.

För bara det faktum att matchen innehöll två straffsparkar, ett rött kort och hela nio byten i den andra halvleken är uppseendeväckande.

Men framför allt så valde domaren Janny Sikazwe att blåsa av matchen för tidigt två gånger om. Först i den 85:e minuten och sedan strax innan matchklockan nått 90 minuter.

På bänken i Malis lag återfanns också Malmö FF-målvakten Ismael Diawara som bland annat sade följande till Kvällsposten efter matchen.

– Vi var helt chockade, sedan ser man frustrationen hos Tunisiens ledarstab. Man började skrattade där på bänken för det var så konstigt, det var inte lite för tidigt heller utan det var ju i den 85:e minuten.

Ska ha hållit ett krismöte

Vad som hände därefter?

Matchen bröts till en början men var tänkt att återupptas. Då valde dock det Tunisiska laget att inte återvända till planen och Mali tilldömdes en 1–0-seger.

Dessutom ska domaren Sikazwe inte ha varit tillgänglig när matchen skulle dras i gång. I stället skulle då fjärdedomaren ha varit aktuell för att döma resten av matchen. 

Så blev det alltså inte och nu kommer rapporter om vad som faktiskt hände med Sikazwe efter matchen.

Enligt sajten Kora Plus ska Issam Abdel-Fattah, som sitter i det afrikanska fotbollsförbundets domarkommitté, bekräftat att domaren fördes till sjukhus. Detta då han ska ha drabbats av värmeslag. Det ska enligt Abdel-Fattah vara en av anledningarna till att han under matchen tappat fokus.

Efter händelserna har förbundet samlat in rapporter för att kunna granska vad som egentligen hände i samband med matchen. Mästerskapets tävlingskommitté ska också ha hållit ett krismöte efter händelserna.

Isak om kemin med Kulusevski

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.