Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Blackpool-löftet Jake Daniels kommer ut som homosexuell

Jake Daniels.

Blackpools anfallslöfte Jake Daniels, 17, kommer ut som homosexuell. 

Han är den första professionella herrspelaren att göra det sedan Justin Fashanu 1990.

”Jag är redo att vara mig själv, vara fri och självsäker”, skriver han i ett öppet brev på Sky Sports.

Jake Daniels har gått den långa vägen genom Blackpools juniorlag och skrev tidigare i år på sitt första proffskontrakt med klubben. Han gjorde debut i klubbens a-lag när Blackpool mötte Peterborough.

Nu kommer han, som första brittiske herrspelare på elitnivå, ut som homosexuell. I ett öppet brev på Sky Sports hemsida förklarar Daniels att han först tänkt hålla sin sexuella läggning hemlig tills han avslutat sin karriär. 

”Men jag visste att det skulle leda till många år av lögner och det skulle inte varit möjligt för mig att vara mig själv och leva det liv jag vill leva”, skriver han.

Daniel beskriver också att han dagen efter att han berättat för sin familj gjorde fyra mål i en ungdomsmatch mot Accrington Stanley. 

”Det visar bara hur stor tyngd som försvunnit från mina axlar”, skriver Jake Daniels.

Jake Daniels är den förste herrspelaren på elitnivå i Storbritannien att komma ut som homosexuell sedan Justin Fashanu 1990. 

”Jag hoppas att jag kan bli en förebild och att kunna hjälpa andra att komma ut om de vill det. Jag är bara 17 år men jag är säker på att det här är vad jag vill göra. Och om andra kan se på mig och tänka att de också kan göra det vore det fantastiskt”, skriver Jake Daniels.

17-åringen hyllas också av flera brittiska storklubbar, däribland Manchester City, Liverpool och Chelsea i sociala medier. 

https://twitter.com/LFC/status/1526247046839209986https://twitter.com/ChelseaFC/status/1526244956272316417https://twitter.com/ManCity/status/1526243168525615104

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.