Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blackburn förlorade 54 miljoner - på Martin Dahlin

Storbritanniens högsta domstol anser inte att Blackburn ska ha betalt för forne spelaren Martin Dahlins ryggskada.
Därmed blir klubben snuvade på 54 miljoner kronor.
Dahlin.
Det var i en träningsmatch i oktober 1997 som Martin Dahlin skadades allvarligt i ryggen. Smällen slutade med att svenskstjärnan tvingades lägga av. I samband med detta stämde Blackburn sitt försäkringsbolag för att inte ha fått betalt för den ödesdigra skadan. På onsdagen kom domen i Storbritanniens högsta domstol. Det blev avslag. - Skadan uppkom efter ett mycket konstigt fall, men det var inte mer underligt än dem vi ser i andra sammanhang inom fotbollen, säger domaren Linda Dobbs - och pekar på medicinska bevis på att skadan var mångårig.

Slipper betala

Enligt Högsta Domstolen kan Dahlin därmed ha haft problem med ryggen sedan tidigare, vilket innebär att försäkringsbolaget inte behöver betala. Blackburn blir alltså utan de fyra miljoner pund, cirka 54 miljoner kronor, som man önskade.
  • Fotnot: Svensken, som numera jobbar som agent, gjorde fyra mål under sina 26 matcher för Blackburn. I svenska landslaget gjorde han 28 mål på 60 matcher.
  • ◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.