Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bittra konflikterna om Maradonas mystiska arv

Maradona med ex-flickvännen Rocio Oliva
Foto: DMITRI LOVETSKY / AP TT NYHETSBYRÅN
Argentinaren med döttrarna Dalma och Giannina
Foto: TONY CLIFTON / SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

En bitter arvstvist utspelar sig efter Diego Maradonas död. 

Men barn, ex-flickvänner och syskon vet inte vad fotbollsikonen lämnar efter sig – om det är någonting överhuvudtaget. 

I kölvattnet av Diego Maradonas död uppkom förstås både sorg och hyllningar från en hel fotbollsvärld. 

Samtidigt framträder bilden av en splittrad familj som utkämpar en bitter strid om Maradonas arv. 

Enligt en artikel i The Times är minst 16 personen inblandade i tvisten, bland dem flera personer som först de senaste åren visat sig vara Maradonas barn. 

Länge påstod Napoli-ikonen att hans enda barn var döttrarna Dalma och Giannina, men erkände senare även faderskap till ytterligare tre barn. BBC har rapporterat att Maradona varit beredd att erkänna ytterligare barn på Kuba. 

Det ska även vara flera andra personer som krävt DNA-tester för att få bekräftat att Maradona är deras pappa. Därför beslutade en argentinsk domstol att Maradonas kropp skulle bevaras, för att möjliggöra faderskapstester i framtiden. 

Dalma och Giannina för en gemensam kamp om arvet, där deras tydligaste motståndare är advokaten Matias Morla som vid Maradonas död ansvarade för flera varumärken. Ex-flickvännerna Rocio Oliva och Veronica Ojeda – mamma till Diego Fernando – stöttar Morla. 

Diego Maradona – bråk om arvet

Döttrarna valde att porta både Morla och Oliva från Maradonas begravning, varpå advokaten anklagade Dalma och Giannina för att ha övergett sin far under hans sista tid och menade att ”Diego dog ensam”. 

– De gillar inte mig längre efter att vi stängde ner deras bankkonton 2014, har Morla sagt till America TV enligt Dagbladet

Så var är det egentligen familjen bråkar om? Det är högst oklart. 

Rapporter från Argentina menar dels att Maradona kan ha efterlämnat sig enorma skulder – efter att aldrig ha betalat skatt under sina år i Napoli – men att det också kan finnas tillgångar på upp till en miljard kronor. 

Det enda vi vet med säkerhet är att Maradona aldrig skrev något testamente, och att han själv sagt i intervjuer att han vill skänka allt han eventuellt lämnar efter sig till välgörenhet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.