Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Borde alla skämmas över det som hände”

Foto: C More
De nio tappra spelarna som tar sig an Benfica.
Foto: C More
Foto: C More

Det var smått bisarra scener som utspelade sig på Estadio Nacional i Portugal när Belenenses tog emot Benfica i den portugisiska ligan.

Hemmalaget har drabbats av corona, vilket tvingade laget till en högst ovanlig lösning.

Att möta serieledande Benfica är ingen lätt uppgift i sig. 

Inte blir det lättare när man endast har nio spelare tillgängliga för matchspel, något som drabbade Belenenses under lördagskvällen.

Laget är hårt drabbat av corona, där fjorton spelare och tre ledare har insjuknat i viruset, enligt den portugisiska tidningen A Bola.

– Det här är en svart dag för portugisisk fotboll och för hela landet, säger Benficas ordförande Rui Costa.

Målvakt fick vikariera som högerback

På grund av coronafallen i laget tvingades laget att ställa upp för match med endast nio spelare på planen. Lägg därtill att högerbacken för kvällen, vid namn João Monteiro, egentligen är målvakt.

Det blev inte heller lättare för hemmalaget sedan man gjort självmål redan efter 25 sekunder. 

Efter den första halvleken hade Benfica redan hunnit med att göra sju mål.

När den andra halvleken sparkades i gång så syntes bara sju hemmaspelare på planen, och när en spelare direkt efter avspark gick ner skadad så avbröts matchen. Detta på grund av att ett lag måste ha minst sju spelare på planen för att få spela vidare.

Manchester Citys stjärna Bernardo Silva reagerade på Twitter och ställde sig frågande till varför matchen inte skjutits upp.

”Vad är det här? Är det bara jag som inte förstår varför matchen inte har skjutits upp?”, skriver Silva.

Inte heller Benfica tyckte att matchen skulle ha spelats.

– Jag ångrar av hela mitt hjärta det som hände i dag. Benfica följde bara reglerna, på samma sätt som Belenenses tvingades göra. Om de inte spelade skulle de ändå förlora matchen. Vi borde alla skämmas för det som hände, men det är inte Benfica som är ansvarigt för denna skamfläck, säger klubbordföranden Rui Costa enligt Correio da Manhã.

Här blir Janne avbruten – igen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.