Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bisarra scenerna när svensken blev hjälte

Rodrigo Schlegel styr undan Gudmundur Thorarinssons straff.Foto: PHELAN M. EBENHACK / AP TT NYHETSBYRÅN
Orlando firar.Foto: PHELAN M. EBENHACK / AP TT NYHETSBYRÅN
Anton Tinnerholms New York City förlorade.Foto: PHELAN M. EBENHACK / AP TT NYHETSBYRÅN

Allt, lite till och lite till hände i straffläggningen mellan Robin Janssons Orlando City och Anton Tinnerholms New York City.

Jansson blev en av straffhjältarna för Orlando men allra störst hjälte blev backen Rodrigo Schlegel som räddade en straff.

”Rodrigo Schlegel är den bästa målvakten i MLS historia”, skriver The Athletics reporter Jeff Reuter.

Det blev två tidiga mål i åttondelsfinalen i MLS mellan Orlando City och New York City. Den portugisiske tidigare storspelaren Nani gav Orlando ledningen på straff redan efter fem minuter men bara tre minuter senare kvitterade Maxime Chanot för bortalaget.

Resultatet efter 90 minuter var 1-1 och trots ett rött kort lyckades Orlando hålla ut i förlängningen och få till en straffläggning.

Men då hade dramat bara börjat.

Maxi Morález inledde straffläggningen med att missa sin straff för New York City och när Orlando-målvakten Pedro Gallese sedan räddade Valentin Castellanos straff i den fjärde omgången trodde han att han hade blivit matchhjälte.

Målvakten utvisad i straffläggningen

Men domarna och videodomarna såg att Gallese hade rört sig för tidigt från mållinjen och när han protesterade mot domslutet fick han i stället sin andra varning i matchen och blev utvisad.

Förvirringen blev då total när Orlando försökte byta in sin reservmålvakt Brian Rowe i stället för den utvisade Gallese men efter lång tids dividerande kom man fram till att utespelaren Rodrigo Schlegel var tvungen att ställa sig i målet.

Nani hade chansen att bli hjälte för Orlando i den femte omgången men när han missade sin straff var det upp till den nye målvakten Rodrigo Schlegel att frälsa Orlando.

Backen blev hjälte som målvakt

Schlegel lyckades inte rädda New York Citys femte straff men Robin Jansson satte sin straff för Orlando i den sjätte omgången och därefter blev Rodrigo Schlegel stor hjälte. När den tidigare Norrköpingspelaren Gudmundur Thorarinsson stegade upp för New Yorks sjunde straff läste Schlegel skottet och omringades av jublande lagkamrater efter att ha motat bort bollen.

Därefter satte Benji Michel till sist den avgörande straffen och Orlando fick fira segern i en osannolik straffläggning. Det gav direkt eko i fotbollsvärlden och Schlegel hyllades efter sin insats som målvakt. 

”Rodrigo Schlegel är den bästa målvakten i MLS historia”, skriver bland annat The Athletics reporter Jeff Reuter på Twitter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.