Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bisarra scenerna i Norge: ”Sjukaste”

Smått osannolika scener utspelade sig i Norge under söndagskvällen.

Viking-försvararen David Brekalo knuffade sin egen målvakt, som till synes filmade, och fick direkt rött kort.

 – Det är det sjukaste jag sett, säger den norske tv-experten Bernt Hulsker.

Det var bisarra scener som utspelade sig i slutminuterna i mötet mellan Kristiansund och Viking i den norska ligan.

Efter att bortalaget Vikings målvakt Patrik Gunnarsson och mittbacken David Brekalo inte delat åsikt över hur ett inlägg skulle hanterats, rann det över.

David Brekalo reagerade kraftigt på sin egen målvakts tillrättavisning, och svarade genom att knuffa målvakten Gunnarsson två gånger om. Vid den andra knuffen slängde sig målvakten till marken samtidigt som han tog sig mot huvudet.

Detta resulterade i att Brekalo fick ett direkt rött kort.

 – Jag har aldrig varit med om en liknande situation, så jag blev lite chockad. Det var inget jag förväntade mig, säger målvakten Patrik Gunnarsson till norska Eurosport. 

”Det sjukaste jag sett”

Experterna på Norska Discovery plus, som sände matchen, reagerade starkt på händelsen och kritiserade både Gunnarssons och Brekalos agerande i samband med situationen.

 – Han tappar huvudet helt. Ursäkta uttrycket, men vilken idiot! Säger Joacim Jonsson, som är en av experterna, om Brekalos agerande.

 – Du kan inte filma på egen spelare. Du vill ju inte att din egen lagkamrat ska åka ut. Det är det sjukaste jag sett på lång tid, säger den tidigare AIK-spelaren Bernt Hulsker, en av de andra experterna i studion.

Djurgårdens missräkning i guldstriden

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.