Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bisarra scenerna: Får rött kort två (!) gånger

Foto: PHIL DUNCAN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK / PHIL DUNCAN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Smått komiska bilder utspelades sig i VM-kvalmötetet mellan Brasilien och Ecuador. Brassarnas målvakt Alisson Becker visades ut två gånger, bägge gångerna räddades målvakten av VAR-rummet. 

Scenerna som utspelade sig mellan Brasilien och Ecuador hör inte till vanligheterna och den colombianska domaren Wilmar Roldán hade fullt upp. 

Redan i den 15:e matchminuten visade han ut Ecuadors målvakt Alexander Dominguez, fem minuter senare fick brassens Emerson Royal syna sitt andra gula kort och visades ut. Och efter en halvtimmes spel halade han åter upp det röda kortet i luften, för tredje gången i matchen. 

Denna gång var det Brasiliens målvakt Alisson Becker, till vardags i Liverpool, som visades ut. 

Alisson lämnade sitt straffområde och skickade bort bollen med en hög spark och träffade därefter Enner Valencia i huvudet med foten. 

– Den är tuff. Han träffar bollen. Var ska han göra av foten? Det är inte så att han vill stämpla honom. Den känns hård, säger Viaplays expert Bojan Djordjic och fortsätter:

– Han kan inte göra något annat i det här läget. 

VAR-rummet påkallade Roldáns uppmärksamhet och efter att ha studerat situationen på skärmen vid sidan av planen ändrades utvisningen till en varning och Alisson tackade domaren med en klapp och en tumme upp. 

Visades ut igen 

Alisson skulle dock råka illa ut igen. 

På tilläggstid lyftes bollen in i brasilianskt straffområde varpå Alisson lämnade mållinjen och boxade bort bollen men träffade även Ayrton Preciado med händerna i huvudet. Mittfältaren gick omkull och Roldán pekade på straffpunkten. I samband med situationen fick Alisson även sin andra varning och således såg han ut att få lämna planen. 

Men efter ännu en VAR-granskning ändrades beslutet och både straffen och varningen drogs tillbaka. 

– Två gånger utvisad i en och samma match och ändå får han vara kvar på planen. Det är ju fantastiskt, säger kommentatorn Henrik Strömblad. 

Resultatet då? 

Matchen slutade 1-1 efter mål av Felix Torres och Casemiro. Brasilien toppar kvaltabellen, Ecuador ligger på en tredjeplats.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.