Foto: SIMON BELLIS / IMAGO/SPORTIMAGE/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
 Foto: SIMON BELLIS / IMAGO/SPORTIMAGE/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Bisarra förklaringen till stora tränarbråket

Publicerad

Jürgen Klopp och Eduardo Berizzo hamnade i bråk mitt under det laddade Champions League-mötet mellan Liverpool och Sevilla. 

Nu har Berizzo gett en bisarr förklaring till varför bråket startade. 

Jürgen Klopp hade all anledning att vara missnöjd efter Liverpools Champions League-match mot Sevilla. Hemmalaget hade goda chanser att ta en trepoängare mot de spanska gästerna, men föll på sitt egna slarviga försvarsspel och fick nöja sig med 2-2 i slutändan.

Klopp hamnade dessutom i het ordväxling med Sevilla-bänken efter slutsignalen. Tränaren Eduardo Berizzo hade blivit uppskickad på läktaren efter att ha slängt bort bollen när Liverpool fick inkast, och efter matchen kände sig Klopp uppenbarligen utpekad som syndabock. Han gick fram till bänken och skrek "Vad har jag gjort?".

Samtidigt hade Berizzo en egen, smått bisarr förklaring till varför han slängde bort bollen. Han menade att han medvetet saboterade för sitt eget lag – för att kompensera för en händelse tidigare under matchen.

Bisarra förklaringen

– När vi ledde och Liverpool kontrade gjort jag nåt som inte är rätt, jag slängde i väg bollen under kontringen. Jag insåg att det var fel. Men så i andra halvlek, när vi låg under och jagade kvitteringen, så bestämde jag mig för att kasta bort bollen för att kompensera för det jag gjorde i första halvlek, säger Berizzo enligt Liverpool Echo. 

– Jag pratade med Klopp och försökte be om ursäkt för det första misstaget. Domaren följde regelboken, men jag ville förklara att jag bara försökte kompensera. 

Klopp: "Vi är vänner"

Klopp bekräftade att han hade ett samtal med Berizzo under betydligt lugnare former efter matchen.

– Jag var inte glad över att han slängde bort bollen, men vi är vänner nu. Han bjöd in mig i omklädningsrummet och vi snackade om det, säger Klopp. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag