Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bisarra bilderna – står för jättetavla

Jätteblunder av Elfenbenskustens målvakt Badra Ali Sangare. 

35-åringen bjöd Sierra Leone på ett kvitteringsmål och skadade sig i samma situation.

Matchen slutade 2-2. 

Elfenbenskusten var på väg mot en 2-1 seger mot Sierra Leone i Afrikanska mästerskapen. Matchklockan hade tickat upp på tilläggstid när den tidigare Hammarbybacken Odilon Kossonou försökte nycka hem bollen till egen målvakt. 

Nicken blev inte bra och var på väg att gå till en hörna för Sierra Leone. Badra Ali Sangare kastade sig för att nå bollen – men då gick allt fel.

Ali Sangare fastnade med foten i gräset samtidigt som han ramlade framstupa och tappade bollen. Han kunde bara se på när Alhaji Kamara, tidigare i Djurgården och IFK Norrköping, rullade in 2-2 i öppet mål och firade vilt. 

Galen tavla i Afrikanska mästerskapen

Badra Ali Sangare skadade sig så illa när han gjorde tavlan att han fick bäras ut på bår. Då Elfenbenskusten redan gjort alla sina byten fick backen Serge Aurier ställa sig i målet under slutminuterna. 

Matchen slutade 2-2 och Sierra Leone har ett drömläge att skrälla sig vidare till kvartsfinal. Laget spelade nämligen oavgjort i den första gruppspelsmatchen mot Algeriet också. Nu tyder mycket på att det räcker att slå Ekvatorialguinea i den sista gruppspelsmatchen för att nå slutspel. 

Märkliga frisparksvarianten – dansar (!) in bollen i mål

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.