Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bilden som talar för Ronaldos flytt

Foto: NICOLò CAMPO / NICOLò CAMPO/SIPA USA SIPA USA

Juventus går mot jättefiasko. 

Storklubben riskerar att missa Champions League vilket betyder en stor ekonomisk smäll. 

Dessutom sprids nu bilder på Cristiano Ronaldo där portugisen håller på att rensa sitt hus i Turin. 

Det har stormat ordentligt i Juventus den här våren. 

Allt började efter den tunga Champions League-förlusten mot Porto som innebar att giganten åkte ut redan i åttondelsfinalen. Redan då började kritik riktas mot den färske huvudtränaren Andrea Pirlo och man menade då att han inte riktigt håller måttet. Tiden som följde har varit allt annat än succé. 

Resultaten dalade och förlusterna kom en efter en. Hårdaste smällen kom mot ärkerivalen AC Milan där Juventus blev överkörda och förlorade med hela 3-0 på hemmaplan. Resultatet betydde att chansen på en Champions League-plats hänger nu på en skör tråd inför den avslutande omgången. 

För så här ligger det till: 

Inter och Atalanta är klara för CL. Det återstår två platser och i skrivande stund har Napoli och Milan allt i egna händer när Serie A ska summeras kommande helgen. 

Foto: FRANCESCO FOTIA/AGF/SHUTTERSTOCK / FRANCESCO FOTIA/AGF/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Hjärnan bakom Super League

Det hade förstås varit ett jättefiasko ifall ”Juve” missar Champions League. Rent ekonomiskt hade det varit nästintill förödande. Ingen kan ha missat utvecklingen kring Super League och hjärnan bakom projektet. Huvudpersonen är Andrea Agnelli, som tillsammans med Real Madrids president Florentino Perez, gick bakom ryggen på hela fotbollsrörelsen och utgjorde det numera fiaskoprojektet ”Super League”. 

Främsta argumentet till Super League tycks vara ekonomin. Toppklubbarna blöder pengar till följd av coronapandemin och skulle Juventus dessutom missa Champions League så kommer klubben tvingas till drastiska åtgärder för att lindra pengarsmällen.

Först och främst kommer Pirlo få sparken. I backlinjen lär kuggarna Leonardo Bonucci och Giorgio Chiellini lämna. Men till slut kommer allt handla om Cristiano Ronaldos framtid. 

Neymar: ”Skulle vilja spela med Ronaldo

Under våren har det kommit uppgifter på att anfallaren lämnar ”Juve” om det inte blir något CL-spel. Nu har det dessutom börjat spridas videosnuttar på vad som ser ut att vara Ronaldos hus. På bilderna syns det hur en flyttfirma hjälper Ronaldo att tömma huset i Turin. Bortsett från det syns det också hur portugisens lyxbilar lyfts in i en lastbil och körs iväg. 

Bilderna på Ronaldos eventuella flytt kommer inte som en chock. 36-åringen har kopplats ihop med en comeback i Manchester United – trots Ole Gunnar Solskjaers ovilja att värva etablerade världsstjärnor. En annan klubb som har nämnts i sammanhanget är PSG och lagets storstjärna Neymar har tidigare uttryckt en vilja att spela med Ronaldo. 

– Jag skulle välja Cristiano. Jag har redan spelat med stora spelare som Messi och Mbappé, men inte bredvid Cristiano Ronaldo ännu, sade Neymar enligt ESPN.  

https://twitter.com/persemprecalcio/status/1394224226245255168?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1394224226245255168%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ntvspor.net%2Ffutbol%2Fronaldo-luks-arabalarini-kargolatti-60a25573f9459c5f10d8e696

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.