Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ronaldo förtvivlad: ”Han skriker inifrån sitt rum”

Foto: FEP VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

LISSABON/STOCKHOLM. Cristiano Ronaldo har covid-19 och missar Sverige-matchen. Nu kritiseras stjärnan efter att ha lagt upp en bild på en lagmiddag där man satt tätt ihop.

”Inte så mycket till social distansering”, skriver Rob Harris, journalist på AP.  

Det var under tisdagseftermiddag som det portugisiska fotbollsförbundet gick ut med ett pressmeddelande där man berättade att storstjärnan och landslagskaptenen Cristiano Ronaldo hade testats positivt för coronaviruset. Därmed missar han matchen mot Sverige i Nations League i morgon onsdag. 

Ronaldo la även upp en bild sent i går kväll på sitt instagramkonto där hela laget åt middag tillsammans med texten: 

”Enade på insidan och även ute på planen”. 

”En svår situation vi lever i”

Nu, cirka 18 timmar senare, väcker bilden reaktioner på flera håll. 

”Åh, herregud”, skriver journalisten Jacqui Oatley på Twitter. 

”Cristiano Ronaldo har nu testats positivt för coronaviruset. Det var inte mycket till social distansering i går vid middagen”, skriver Rob Harris, fotbollsjournalist på AP. 

”För 18 timmar sedan la ”CR7” den här bilden. I dag är det bekräftat att han har covid-19. Det är en svår situation vi lever i. Hur kan du 100 procent garantera att de andra inte har blivit smittade? Protokollet går ut på att man gör flera tester, men ändå verkar det vara svårt att upptäcka viruset över natten”, skriver journalisten Arthur Quezada på Twitter.

Portugals förbundskapten Fernando Santos försvarar landslagets agerande under samlingen:

– Vi bröt inte mot reglerna, det bara hände. Vi har varit i vår bubbla och ingen från utsidan har kommit in. Alla spelare och ledare har testats och vi har följt reglerna. Jag tror vi har gjort 6-7 tester sammanlagt, det är nästan varje dag. Det ger så klart en bitter eftersmak för vi har gjort allt rätt. Vi har aldrig lämnat hotellet och vi har följt alla hälsodirektiv ändå händer det, säger Santos som intygar att Ronaldo mår bra:

– Han var isolerad i går kväll när han tog testet och under natten fick vi beskedet. Vi testades på nytt på morgonen och alla var isolerade. Ronaldo sa att han ville spela, han skriker från sitt rum: ”Jag vill spela”. Men det går inte. Han är symptomfri.

Berg: ”Det är framdukat med avstånd”

Den svenske landslagsanfallaren Marcus Berg fick frågan hur han ser på Ronaldos bild samt vilka direktiv landslaget fått på ämnet.

– Vi försöker skydda oss så väl det går. Vi lever i vår bubbla men ändå är vi i väg då kan viruset komma. Men vi försöker göra det bra och vi får direktiv från doktorer. Det har pågått ganska länge i klubbarna där vi har masker och handskar. Förhoppningsvis klarar vi oss. Vi försöker sitta med avstånd när vi äter tillsammans, där framdukat med distans till varandra.

Ronaldo lämnade Juventus för att ansluta till landslaget tidigare än hans lagkamrat Dejan Kulusevski. Svensken fick sitta kvar i karantän och missade Sveriges vänskapsmatch mot Ryssland.

– Dejan följde rekommendationerna man hade där nere i Italien och det tycker jag att man ska göra. Jag har ingen aning hur det var i fallet med Ronaldo, säger förbundskapten Janne Andersson.

Cristiano Ronaldo kommer att missa Juventus ligamatch på lördag mot Crotone och tisdagens Champions League-match mot Dynamo Kiev. Dessutom ställs ”Juve” mot Barcelona i CL om 15 dagar. Även den matchen ligger i riskzonen. 


https://twitter.com/JacquiOatley/status/1316024078231171086https://twitter.com/ArthurQuezada/status/1316023128905060353

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.