Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bilden mest populär på Instagram – någonsin

Foto: BRUNA PRADO / AP TT NYHETSBYRÅN

En vecka har gått sedan Lionel Messi äntligen vann Copa América med sitt Argentina.

Nu har fotbollsstjärnan nått ännu en milstolpe. En bild som han la upp på Instagram efter segern har nämligen blivit appens mest gillade sportbild någonsin.

Avsaknaden av en stor titel har förföljt Lionel Messi genom hela hans landslagskarriär. Men för en vecka sedan släppte förbannelsen äntligen när Argentina besegrade ärkerivalen Brasilien i finalen av Copa América.

Titeln var Argentinas 15:e i Copa América, men den första sedan 1993. Utöver segern fick Messi dessutom ta emot utmärkelsen som mästerskapets bästa spelare.

Efteråt la han upp en bild på Instagram där han lycklig poserar med bucklan i omklädningsrummet:

”Det här är fantastiskt, tack Gud!!! VI ÄR MÄSTARE”, skriver han.

https://www.instagram.com/p/CRLJN-or7DE/?hidecaption=true

Bilden på Instagram historisk

Bilden fick snabbt många gillningar och kommentarer. Så pass många att den nu har passerat 20 miljoner gillningar – vilket gör den till den mest gillade sportbilden på den sociala plattformen någonsin.

Messi passerar därmed Cristiano Ronaldo, som tidigare hade rekordet med sin hyllning efter Diego Maradonas död.

Messis bild är även den sjätte mest gillade bilden totalt sett på Instagram. Det rekordet hålls av en bild på ett ägg, publicerad den fjärde januari 2019.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.