Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beställde mord på sin man – för 12 miljoner

Emre Asik under EM 2008.Foto: PETER KLAUNZER / AP
Asik får ett gult kort av den svenske domaren Peter Fröjdfeldt.Foto: YALCIN MUSTAFA / STELLA PICTURES AA

De har tre barn tillsammans.

Men nu rapporterar Hürriyet Daily News att ex-fotbollsspelaren Emre Asik höll på att bli mördad av sin fru Yagmur Asik.

– Det enda hon tänkte på var att ärva förmögenheten efter Emre Asiks död, säger hennes nye partner i förhör.

Emre Asik har en gedigen spelarkarriär bakom sig och spelade i både Fenerbache, Besiktas och Galatasaray innan han la skorna på hyllan sommaren 2010. 

Mittbacken fick också speltid i det landslag som gjorde succé i både VM 2002 och EM 2008 men nu har han uppmärksammats av en annan anledning.

Den turkiska tidningen Hürriyet Daily News rapporterar nämligen att hans fru Yagmur Asik har försökt mörda honom.

Enligt tidningen erbjöd hon en torped 1,3 miljoner dollar – nästan tolv miljoner kronor – för att mörda honom och gömma hans kropp.

Planen ska dock ha gått i stöpet efter att torpeden avslöjat planen för just Emre Asik och enligt Hürriyet Daily News kommer nu Yagmur Asik och hennes nye partner Erdi Sungur anklagas för mordförsök.

”Hon bad mig döda honom”

– Jag hade en affär med Yagmur, ska Erdi Sungur ha sagt i förhör.

– Det enda hon tänkte på var att ärva förmögenheten efter Emre Asiks död. Hon bad mig döda honom men jag vägrade.

Erdi Sungur berättar också att hon en gång tog fram en bit kött som hon bad honom skjuta på. När han vägrade utföra mordet ska Yagmur Asik i stället ha vänt sig till torpeden – en man som tidigare avtjänat ett fängelsestraff – och gett honom ett vapen. Den tilltänkte torpeden ändrade sig dock och informerade Emre Asik om vad som var på väg att ske.

Emre Asik och Yagmur Asik gifte sig 2012 och har tre barn tillsammans. De är fortfarande inte officiellt skilda och Yagmur Asik skulle därför få ta del av hans förmögenhet om han dog.

Frida Karlsson: ”Va, tycker de att jag fuskar?!”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.