"Beslutet saknar logik"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Roland Andersson.
Foto: TILLY BJÖRN

Landslagsledningen chockades av Zlatans nej.

De menar att beslutet "saknar logik" - och nu riktas skarp kritik mot Interstjärnan.

- Jag anser inte att Zlatans skäl är rimliga, säger förbundskapten Roland Andersson.

Enligt Lars Lagerbäck fick han Zlatans negativa besked i slutet av förra veckan. - I torsdags eller fredags. Jag gjorde inga ansatser att övertala honom. Däremot diskuterade hur han och jag upplevde situationen. Givetvis jättetråkigt. Blev du förvånad med tanke på att Zlatan före jul indikerat att han satsar på landslaget? - Jag blir så sällan förvånad i den här branschen längre. Men utifrån när vi pratade i höstas så är situationen förändrad, ja. Tyckte du hans skäl var okej? - Varje person är unik, så jag respekterar hans beslut.

Togs på sängen

 Enligt uppgifter till SPORT-Expressen togs landslagsledningen på sängen av beskedet eftersom Zlatan är i toppform, frisk och inte förbjuden av Inter att tacka ja.  Ledningen anser också att Zlatans beslut "saknar logik", uppger en källa centralt placerad i förbundet.  Roland Andersson - som tränade Zlatan i Malmö FF - är samtidigt kritisk mot Interstjärnans beslut. - Det förvånar mig att han inte vill ställa upp för sitt land. Det skulle vara underbart att ha honom i den form han är nu. Är det ett misslyckande från er sida att han inte vill vara med? - Kanske kan det kännas som ett visst misslyckande, erkänner Andersson.   

Kan bli förbannad

Hade Zlatan rimliga skäl att inte vara med? - Nej, jag tycker inte det. Jag tycker att man ska försöka vara med i landslaget när man blir kallad. - Jag kan i viss mån förstå att man blir förbannad, men det måste man kunna ta.  - Ta en bestraffning från oss och sen komma tillbaka som Olof och "Chippen".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.