Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet: Luis Rubiales får inte vara närmare än 500 meter från Jenni Hermoso

Jannes sågning av Rubiales: ”Rent bedrövligt”
Foto: GUILLERMO MARTINEZ/NURPHOTO/SHUT / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Skandalkyssen från Luis Rubiales mot Jenni Hermoso har nu fått sina första rättsliga följder.

Detta då den tidigare förbundsbasen nu tilldöms ett tillträdesförbud mot landslagsstjärnan.

Under fredagen har den före detta ordföranden för det spanska fotbollsförbundet, Luis Rubiales, befunnit sig i rätten i Madrid efter att han kysst Jenni Hermoso efter VM-finalen i somras.

Samtidigt som han väntar på domen efter anklagelserna om sexuella övergrepp har nu den spanska åklagarmyndigheten vidtagit åtgärder mot honom.

Repressalierna han får mot sig är att Rubiales inte får vistas närmare än 500 meter från Jenni Hermoso eller ha någon som helst kontakt med henne under utredningens gång.

Enligt Marca är Hermoso och hennes representanter nöjda med utfallet än så länge. Detta då det tydliggjorts att Hermoso inte var en del av kyssen i samtycke.

Samtidigt nekar Rubiales själv mot anklagelserna, förnekat att det fanns ett tvång och bristande samtycke när han hördes i högsta domstolen i ett 45 minuter långt förhör.

Luis Rubiales mamma hungerstrejkade

Mamman hungerstrejkar – efter skandalkyssen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.