Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet efter de oroande bilderna

Sverige tog tre poäng i VM-kvalet.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

DUBLIN. Lina Hurtig åkte på en smäll i det tuffa mötet med Irland och tvingades lämna VM-kvalmatchen skadad. 

Nu kommer dock lugnande beskedet från landslaget. 

– Jag ser väldigt optimistiskt på att hon kan vara med mot Skottland, säger landslagsläkaren Ebrahimi Houman. 

Sverige vann VM-kvalmatchen i Dublin mot Irland med 1–0 i går kväll efter ett irländskt självmål. Men det var ett tufft möte på Tallaght stadium, det vittnade både de svenska och irländska spelarna om.

En bit in i den andra halvleken tvingades dessutom Lina Hurtig lämna planen efter att hon vridit sig i smärtor efter en smäll. 

– Det var i en kontaktssituation som hon stukade foten, och då valde jag att plocka ut henne. Vi behandlade henne när vi kom tillbaka till hotellet och hon mår ganska bra i dag, landslagsläkaren Ebrahimi Houman. 

– Hon kör lite rehab och sedan får vi stämma av i morgon.

Hoppas på Skottland

Efter VM-kvalmatchen väntar nu en träningsmatch mot Skottland på tisdag och förhoppningarna om att Hurtig ska kunna delta då är positiva menar Houman. 

– Prognosen ser god ut, vi har resdag i dag och sedan är det vilodag i morgon. Efter det får vi se hur det ser ut. 

– Jag ser väldigt optimistiskt på att hon kan vara med mot Skottland. Och hon går helt obehindrat på foten i dag, säger han. 

I övrigt finns inga nya skador att rapportera efter VM-kvalmatchen mot Irland. Nathalie Björn, som varit skadeförföljd de senaste veckorna, är fortsatt i en stegringsfas men där finns förhoppningar om att hon kan finnas tillgänglig för spel mot Skottland. I matchen mot Irland satt Everton-stjärnan på läktaren. 

Blackstenius om matchen mot Irland

Sverige vann med 1-0 i VM-kvalet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.