Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Lyx att ha Zlatan – vi måste vara försiktiga”

Zlatan är kontraktslös, och var han hamnar härnäst är fortfarande oklart. Foto: USA TODAY NETWORK / BRACE HEMMELGARN-USA TODAY SPORT SIPA USA
Zlatan Ibrahimovic efter uttåget ur MLS-slutspelet. Foto: USA TODAY NETWORK / BRACE HEMMELGARN-USA TODAY SPORT SIPA USA

Zlatan Ibrahimovic, 38, har öppnat för att fotbollskarriären kan vara över.

Samtidigt ryktas han till flera italienska klubbar och Los Angeles Galaxy är inte osugna att förlänga.

Besked kommer inom två veckor.

– Det är en lyx att ha honom, men jag vet också att han har andra alternativ, säger klubbens general manager Dennis te Kloese.

Det har surrats om Bologna, Napoli och Milan, men också om Boca Juniors och Flamengo.

Men också om att karriären kan vara över.

Samtidigt finns det ju ytterligare alternativ för Zlatan Ibrahimovic, vars kontrakt med Los Angeles Galaxy går ut vid årsskiftet. Han kan ju faktiskt bli kvar i MLS och det är ingen hemlighet att han trivs i Los Angeles.

Nu bekräftar Galaxys general manager att man kommer sätta sig ner med Ibrahimovic för att diskutera hans framtid. Och att besked kring 38-åringen kommer komma inom de närmaste två veckorna.

– Vi kommer inte att gå vidare förrän vi har suttit ner med honom och fått höra hans vilja. En spelare med det inflytandet på både ligan och klubben förtjänar all respekt i världen, så vi ska sätta oss ner och lyssna vad han tycker, säger Galaxys general manager Dennis te Kloese enligt LA-reportern Delmy Barillas.

Besked om Zlatan inom två veckor

Dennis te Kloese fortsätter:

– Vi måste vara försiktiga i den här situationen. Han har gjort enormt många mål för oss och respekten för honom är enorm. Det är en lyx att få ha honom här, men jag vet också att han har andra alternativ. 

På frågan om han skulle vilja se Zlatan Ibrahimovic stanna kvar i klubben svarar han:

– Vem skulle inte vilja ha ”Ibra”?

 

LÄS MER: Så skyddas Erling Braut Haaland av Salzburg 

LÄS MER: Milan vill värva Zlatan - igen 

LÄS MER: Priset som krossar (?) Zlatans bild av Janne Andersson

 

TV: Exklusiv intervju med Zlatan Ibrahimovic

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.