Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Berg målskytt igen – inför landskamperna

Marcus Berg gjorde sitt tredje mål för säsongen. Foto: TASS / ANDREI SHRAMKO/TASS/SIPA USA SIPA USA
Jordan Larsson reducerade för Spartak Moskva. Foto: TASS / ANDREI SHRAMKO/TASS/SIPA USA SIPA USA

Marcus Berg hittade nätet igen för Krasnodar.

Svensken tog ner en hörna och tryckte in bollen i mål.

Dessutom gjorde Jordan Larsson ett reduceringsmål för Spartak Moskva.

Marcus Berg bidrog starkt till att Krasnodar gick upp i delad serieledning tillsammans med tre andra lag under söndagen. 

Anfallaren gjorde mål redan i den tredje minuten i matchen mot Spartak Moskva när han tog ner en hörna på bröstet vid den bortre stolpen. Han lät bollen studsa i marken en gång innan han distinkt tryckte den i mål via ribban.

Berg har fått mycket kritik både i landslag och klubblag för sin måltorka men i förra söndagens match borta mot CSKA Moskva hittade han äntligen nätet igen. Anfallaren gjorde då två mål och nätade för första gången sedan 20 maj. 

Reducering av Jordan Larsson

Krasnodar utökade sin ledning i den första halvleken innan en annan svensk skrev in sig i målprotokollet. 

Jordan Larsson var på rätt plats när lagkamraten Reziuan Mirzov nickade ner bollen i straffområdet och rakade in den helt fri med målvakten. 

Larssons andra ligamål för säsongen blev matchens sista och förlusten var blytung för Spartak Moskva som nu förlorat fem raka matcher i ligan. Laget ligger på tionde plats och med anledning av de dåliga resultaten avgick även tränaren Oleg Kononov för en vecka sedan.

Både Marcus Berg och Jordan Larsson byttes ut i minut 81. Kristoffer Olsson spelade hela matchen för Krasnodar och noterades även för en varning.