Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Berättar i förhör: Så stoppade han tjuven

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Den svenske landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf ingrep mot en väsktjuv i somras. 

Nu åtalas en 20 åring för brottet.

– Mannen släpper väskan när han får syn på mig, säger Lindelöf i vittnesförhöret, enligt Aftonbladet. 

Det var i augusti som den svenske landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf och hans fru Maja blev vittnen till en stöld i centrala Västerås. En man slet åt sig handväskan från en 90-årig kvinna och försvann i väg på en cykel.  

Manchester United-proffset tvekade då inte att ingripa. Han sprang ikapp tjuven och såg till att damen fick tillbaka sin handväska.

Berättar om händelseförloppet

I vittnesförhöret berättar Lindelöf nu om sitt agerande. 

– Jag får höra att gärningsmannen försvunnit på cykel i riktning mot ett rosa hus vid Ringvägen. Jag springer dit och in på innergården men hittar ingen där. Jag springer tillbaka och in på en annan innergård och där ser jag en man gå med en brun väska. Mannen släpper väskan när han får syn på mig. Jag ser att mannen håller i en liten röd portmonnä, säger Lindelöf i förhör enligt Aftonbladet.

Lindelöf konfronterade sedan mannen som då sprang i väg, men mittbacken följde efter och lyckades hålla fast honom.

20-åring åtalas 

Nu åtalas en 20-årig man för grov stöld och ringa narkotikabrott. Mannen har erkänt brottet och har enligt Aftonbladets uppgifter gått med på att betala skadestånd till Kerstin. 

Åklagaren i målet Eleonore Johansson hyllar Lindelöfs agerande. 

– Det var helt avgörande att han fick tag på gärningsmannen. Hade han stuckit i väg på cykel hade vi nog aldrig kunnat lagföra någon person, säger hon till Aftonbladet. 

Domarkritiken efter förlusten: ”Hemmalagsfördelar – inte bra”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.