Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ber om ursäkt i tv – efter grova skämtet

Oguchi Onyewu skämtade om att strypa Janelly Farias.
Foto: CBS Sports
Janelly Farias.
Foto: SPORTS PRESS PHOTO / TOM SEISS /SPP/SIPA USA SIPA USA
Onyewu spelade tillsammans med Zlatan Ibrahimovic i Milan säsongen 2010/2011.
Foto: STUDIO BUZZI / STELLA PICTURES

Oguchi Onyewu har bett om ursäkt.

Zlatan Ibrahimovics tidigare antagonist från tiden i Milan skämtade om att strypa sin kvinnliga kollega Janelly Farias i direktsändning.

– Jag sa en galen grej som aldrig skulle ha kommit ur min mun, säger Onyewu i CBS Sports studio.

Hösten 2010 blev Milans relativt okände amerikanske mittback Oguchi Onyewu plötsligt flitigt omskriven i svenska medier. Anledningen var ett stort bråk på Milans träning som ledde till att han började slåss med Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic beskrev bråket i sin självbiografi och skrev att Onyewu var ”stor som ett hus”. Onyewu själv kommenterade bråket och orden i Zlatans bok 2014. 

– Jag tror att det finns en del sanning i det han skriver, men definitivt även lögner. Men just nu känner jag inte för att dra upp den gamla grejen och starta en kontrovers utan anledning. Låt det lugna vattnet vara lugnt, och kommer det sen vågor – då hoppar jag upp på min surfbräda, sa han.

Oguchi Onyewu kritiserades

Numera är Onyewu, 38, expert för den amerikanska tv-kanalen CBS Sports och han hamnade i blåsväder efter uttalanden i studion under USA:s 3-2-seger mot Mexiko i Concacaf Nations League under måndagen.

Under sändningen skämtade han med Janelly Farias, landslagsspelare för det mexikanska damlandslaget, om att han skulle ”ta sig över bordet och strypa henne”.

Onyewus ord ledde direkt till kritik i sociala medier och i slutet av samma sändning passade han på att be om ursäkt till Janelly Farias. 

Onyewu bad om ursäkt

Onyewu menade att orden ”aldrig skulle ha kommit ur hans mun”.

– Tidigare under sändningen, när vi skämtade med varandra, gick jag för långt, säger Onyewu.

– Jag sa en galen grej som aldrig skulle ha kommit ur min mun. Jag är riktigt ledsen för det och jag ber om ursäkt till dig. Jag hoppas att du kan förlåta mig och inte tar åt dig.

Farias accepterade ursäkten genom att ge Onyewu en ”fist bump” och konstatera:

– Jag tror att faktumet att du kan säga det där i nationell tv säger mycket om dig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.