Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ber om ursäkt för sexistiska bilden

Norska storklubben Brann är i blåsväder efter sexistiska bilden.
Foto: TV2

Den norska storklubben Brann är i blåsväder. 

Under en videointervju med deras mittbacksstjärna Vegard Forren avslöjades en misogyn tröja hängandes på väggen på deras hemmaarena. 

– Det är säkert menat som ett skämt, men det är inte det. Det finns ingen humor i det, säger landslagsspelaren Ingrid Ryland till TV2

Veggard Forren, 33, slog igenom med dunder och brak i slutet på 00-talet och sammankopplades då med lag som Liverpool och Milan. 

Det blev inte någon så stor övergång, i stället gick Forren till Southampton 2013, men fick aldrig göra något framträdande där. I stället är det i norska Tippeligan som Forren har spelat, men hans karriär såg i fjol ut att vara över. Forren är spelmissbrukare och fick då lämna Molde efter att använt klubbens pengar för att betala sina spelskulder. 

Han fick en ny chans i Brann, som han tillhör även över nästa säsong, och inför säsongen deltog han i en videointervju med God Morgen Norge där han pratar om hur det är att vara spelberoende. 

Men efterspelet till den intervjun handlar om något helt annat än spelmissbruk. 

Får kritik för sexistiska tröjan

För i rummet på Brann arena som Forren sitter i hänger en t-shirt på väggen där det står: ”Damfotboll, vad är det? Inte är det fotboll och inte är det damer”

https://twitter.com/2sporten/status/1366679088170229764

Kritiken har inte varit nådig. 

– Även om det var menat som humor så ska det inte få hänga på väggen hos en av Norges största klubbar. Jag trodde vi hade kommit längre än så. Det var precis sånt här jag trodde vi var klara med, säger landslagsspelaren Ingrid Ryland till TV2. 

Mette Hammersland, mediechef i Sandviken som har ett nära samarbete med Brann är väldigt besviken.

– Usch, det här är något av det värsta jag sett. Det är helt hopplöst, säger hon till TV2

Branns klubbchef Vibeke Johannesen ursäktar att detta har hänt och säger att t-shirten nu är borttagen. 

– Brann har enorm respekt för damfotboll. Det är enormt pinsamt och jag har aldrig blivit så röd i ansiktet som när jag såg detta. Jag tänkte: ”är det möjligt”, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.