Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ber om ursäkt efter orden om talangen

Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA

Efter Barcelonas seger jämfördes 17-årige Ansu Fati med en ung svart gatuförsäljare som sprang från polisen. 

”Nej till rasism och nej till oförskämdhet”, skrev lagkamraten Antoine Griezmann till stöd för supertalangen på Twitter.

Nu ber spanska ABC om ursäkt för den uppmärksammade krönikan.

Barcelona fick en flygande start i sin första Champions Leauge-match när man besegrade ungerska Ferencvaros med 5-1. Ansu Fati stod för en fin insats med både ett mål och en assist. Men samtalsämnet efteråt har främst kommit att handla om en uppseendeväcka krönika i spanska ABC.

”Ansu ser lite ut som en gasell när han springer. Han ser ut som en ung, svart gatuförsäljare, sådana som du förut kunde se springa runt på Paseo de Gracia och skrika ”vatten, vatten” när polisen anlände”, skrev journalisten Salvador Sostres i sin text.

Griezmann försvarar Fati

Beskrivningen fick lagkamraten Antoine Griezmann att se rött och gå ut till försvar för Barcelonas stjärnskott.

”Ansu är en enastående pojke som förtjänar samma respekt som alla andra människor. Nej till rasism och nej till oförskämdhet”, skrev Griezmann på Twitter.

Efter kritiken har krönikan ändrats, och under torsdagen bad den spanska tidningen om ursäkt för jämförelsen. Enligt författaren var beskrivningen menat som beröm till Ansu Fatis rörelser och klass som en ung lovande spelare.

”Vissa uttryck uppfattades som rasistiska, vilket inte alls var min avsikt. Jag är djupt ledsen för missförståndet och ber om ursäkt till alla som blivit förolämpade”, skriver Salvador Sostres.

https://twitter.com/AntoGriezmann/status/1319022641961963522

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.