Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ber om ursäkt efter orden om Mbappé

Foto: STEPHANE MAHE / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/XINHUA IMAGO SPORTFOTODIENST

Turerna kring Kylian Mbappés vara eller icke vara i den franska storklubben PSG har varit många. 

PSG har tidigare anklagat Real Madrid för att ha gått bakom ryggen på klubben i sitt försök att knyta till sig det franska stjärnskottet. 

Nu har affären tagit en ny vändning. 

– Jag har blivit missförstådd, säger Real Madrids president Florentino Pérez.

Redan under sommarens transferfönster rapporterade Mundo Deportivo via den trovärdiga radiokanalen RMC att PSG var redo att släppa den 22-årige superstjärnan, och att det då skulle vara Real Madrid valet skulle falla på. 

Enligt den franska tidningen L'Equipe ska den spanska jätten ha lagt ett bud på Mbappé på motsvarande 1,6 miljarder kronor vilket PSG i sin tur tackade nej till, med motiveringen att man kunde tänka sig att överväga ett bud på runt 2 miljarder svenska kronor. Budet på 2 miljarder kronor skulle också komma, vilket dock resulterade i att PSG inte ens förmådde sig att svara på det inkomna budet. 

I och med detta uteblev övergången, och Mbappé är allt jämnt kvar i PSG.

Tar tillbaka uttalandet

Nu verkar dock övergången ha tagit ytterligare en vändning. Enligt den väl ansedda sportjournalisten Fabrizio Romano säger Real Madrids president Florentino Pérez till tidningen El Debate att man från Real Madrids sida hoppas ha situationen kring Kylian Mbappé löst lagom till den 1 januari nästa år. 

– I Januari kommer vi ha mer nyheter om Mbappé. Vår förhoppning är att situationen kring Kylian kommer att vara helt löst den 1 Januari.

President Pérez ska sedan, i ett uttalande till RMC, tagit tillbaka sina ord och i stället hävdat att han blivit felciterad. 

I uttalandet klargör han att han snarare menat att man måste vänta tills nästa år för att ha några nyheter om övergången, och att man från Real Madrids sida vill visa respekt för PSG som även Florentino Pérez klargör att man har goda relationer med.

– Mina ord om Mbappé har blivit felciterade. Det jag sade var att vi måste vänta tills nästa år för att veta mer - med all respekt för PSG som vi har goda relationer med.

Kylian Mbappés kontrakt med PSG löper ut i juni 2022. Han är då fri att skriva på för vilken klubb han vill. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.