Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bennison: ”Kom som en chock”

Hanna Bennison.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Hanna Bennison och Nathalie Björn.
Foto: DAVID RAWCLIFFE / BILDBYRÅN

Endast två segrar på fem matcher blev för mycket. 

Bara dagar innan landslagssamlingen fick Willie Kirk sparken från svensklaget Everton. 

– Det kom lite som en chock för mig, säger Hanna Bennison som i morgon återvänder till England utan ny tränare. 

Det svenska damlandslaget i fotboll är mitt uppe i en samling. För ett par dagar sedan spelade man mot Irland i Dublin i den tredje VM-kvalmatchen. 

Det blev också tredje raka segern efter ett självmål från hemmalaget. I kväll väntar en landskamp mot Skottland innan landslagsspelarna åker hem till sina klubbar igen. 

Tre av de svenska spelarna åker däremot hem till en något annorlunda vardag, Nathalie Björn, Anna Anvegård och Hanna Bennison, i Everton. 

Dagarna innan landslagssamlingen fick nämligen tränaren Willie Kirk lämna sitt uppdrag. 

– Det kom lite som en chock för mig, jag är ju relativt ny i klubben så har jag väl inte fått något speciellt intryck kring just den här situationen, därför kom det som en chock. Nu får man bara klicka framåt, säger Hanna Bennison var övergång till klubben blev historisk

Everton har haft en tuff start på säsongen. Redan efter två omgångar så hade man två förluster och 0–8 i målskillnad. 

Efter det repade laget sig något och har nu efter fem omgångar två segrar och ligger åtta i ligan. 

– Det har varit lite upp och ner, vi har fått en väldigt tuff start med många svåra lag direkt i början. Och det är så klart tufft, ingen tycker om att förlora, alla vill vinna. Men jag tycker ändå att vi har försökt fokusera på nästa match och hela tiden tagit med oss det vi kan göra bättre, säger Bennison. 

Ser ingen oro för framtiden

Tillsammans med både Björn och Anvegård nämnde Bennison, Willie Kirk som en anledning till att de valde att lämna Rosengård för just Everton i somras. Samtliga menade att de gillade hans filosofi och den tanke han hade med klubben. 

– Det är så klart väldigt tråkigt att han har fått lämna, det kändes som att ha trodde mycket på mig. Jag hoppas det blir bra med den nya tränare och jag får bara visa vad jag kan. 

Men trots det känner hon ingen oro över speltiden i klubben nu när en ny tränare kliver in.

– Man hade en trygghet i Willie, så är det. Men samtidigt tror jag att det handlar om att prestera bra, visa vad man kan då kommer man få spela, säger hon.

”Betyder mycket för självförtroendet”

Landslagstjärnan har tidigare varit inne på att det har varit en omställning att lämna Rosengård för ett utlandsäventyr, speciellt eftersom det blev så nära inpå de olympiska spelen i Tokyo. 

Men hon har även behövt anpassa spelet en del i nya klubben. 

– Det har varit mycket tuffare fysiskt och en stor skillnad mot att spela i Rosengård. Men det gäller även träningarna och allt runtomkring, det har varit en stor utmaning för mig. 

– Sedan är jag en spelare som gillar att hålla i bollen, men i Everton så har vi inte så mycket boll och då blir det mer försvarsspel och det är väl inte min starka sida. Men något jag måste jobba på.

Men du har noterats för ett drömmål hittills. 

– Ja, och det betyder så klart jättemycket. Det var en viktig match för oss att vinna och det var väldigt skönt för självförtroendet.

Everton har ännu inte helt klart men de tränare, klubbens förhoppning är att det ska vara klart till nästa match, som är mot Leicester City i Continental Cupen den tredje november.

Nathalie Björn och Hanna Bennison om att välja Everton

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.