Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bennison blev årets dyraste damspelare

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: KIERAN MCMANUS/SHUTTERSTOCK / KIERAN MCMANUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Romelu Lukaku blev världens dyraste herrvärvning under förra året, när han värvades till Chelsea. 

På damsidan fick Everton hosta upp mer än något annat lag 2021, för Sveriges alldeles egna supertalang Hanna Bennison. 

Hon värvades från Rosengård till Everton och det ryktades om en summa på runt två miljoner kronir. 

Det är ingen hemlighet att när Hanna Bennison lämnade Rosengård för engelska Everton så var prislappen inte billig. Men att den svenska supertalangen skulle visa sig vara årets dyraste transfer var det nog få som kunde lista ut. 

Fifa släppte nyligen en rapport över de dyraste transferna under föregående år. Romelu Lukaku flytt till Chelsea toppar herrarnas lista, före Jadon Sancho med övergången från Borussia Dortmund till Manchester United. 

För damerna är det Hanna Bennison som blev årets dyraste, med en ryktad transfersumma på runt två miljoner. Med den summan blev hon Everton Ladies dyraste värvning genom tiderna och världens dyraste värning år 2021. 

Samtidigt har BK Häcken varit bäst i världen bland damerna när det kommer till att exportera spelare, med 11 utgående transfers. 

TV: Se det dansanta frisparksmålet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.