Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bendtner avslutar fotbollskarriären

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Allt har ett slut. 

Nicklas Bendtner, 33, avslutar fotbollskarriären.

– Det kommer ta tid att faktiskt förstå att det är över, säger dansken enligt BT.  

2009 var Nicklas Bendtner stensäker. 

”Ge mig tre år så är jag bättre än Zlatan Ibrahimovic”.

Så blev det inte. 

Den danske anfallaren lyckades aldrig etablera sig i varken Arsenal eller någon annan toppklubb. Bendtner har representerat bland annat Juventus, Wolfsburg, och senast FC Köpenhamn.

Bendtner: ”Omöjligt att känna något liknande”

Nu meddelar han att fotbollskarriären är över. 

– Jag tror att det kommer ta tid att faktiskt förstå att det är över. Nu måste jag hitta något annat att investera i. Jag hoppas att jag hittar något som ger mig det fotbollen gav mig, säger anfallaren i realityserien ”Bendtner&Philine på Disvovery Plus, enligt BT.  

– Känslan inför en match och adrenalinet du får. Det är omöjligt att känna något liknande någon annanstans. 

”Lord” Bendtner har inte haft bara fotbollen. Anfallaren har varit i blåsväder ett par gånger under sin karriär. 

Dömdes för fängelse

2011 anklagades han för misshandel efter att Danmark hade slagit Sverige i en EM-kvalmatch. En hotellgäst påstod att Bendtner hade överfallit och misshandlat honom i samband med en fest. 

Ett par år senare, 2018, dömdes han till 50 dagars fängelse och böter efter att ha misshandlat en taxichaufför. Bendtner och hans flickvän Philine Roepstorff var ute tillsammans i Köpenhamn. Paret tog en taxi hem, men blev oense med chauffören om vilken väg de skulle ta hem. Bendtner och hans flickvän ska då ha lämnat taxin utan att betala. 

Chauffören uppger att Bendtner och hans flickvän ska ha skrikit skällsord och rasistiska ord efteråt. Ljudupptagningar från taxibilens övervakningskamera visar dock att chauffören ska ha svarat med samma medel.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.