Bekräftat: Selmani har gjort sitt landslagsval

Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES/THERESE BACK THERESE BACK

Astrit Selmani väljer att spela för Kosovos landslag. 

Men anfallaren finns inte med i truppen inför VM-kvalet – på grund av coronasmittan i Hammarby. 

Det var i början av mars som SportExpressen kunde berätta att Kosovo ansåg sig vara överens med Astrit Selmani om landslagsspel. 

– Vi har varit i kontakt med honom och vi har kommit överens om att han ska tillhöra Kosovo. Vi har inte riktigt gjort det offentligt ännu, eftersom det är vissa tekniska bitar kvar som måste lösas, sa Muharrem Sahiti, sportchef för Kosovos fotbollsförbund. 

Men en vecka senare sa Sveriges landslagschef Stefan Pettersson till Aftonbladet att även de haft en dialog med Hammarby-stjärnan. 

Nu står det dock klart att Selmani valt att spela för Kosovos landslag. 23-åringen finns inte med i truppen inför VM-kvalet, men förbundet skriver på Twitter att det beror på coronautbrottet i Hammarby. 

Selmani kommenterar situationen i ett sms till Fotbollskanalen

”Jag är fortfarande i karantän och jag har inga symptom på något och får gå ut ur karantän på fredag. Vad gäller landslaget så har jag, Hammarby och Kosovos förbund kommit överens om att det inte är lägligt att åka ner eftersom vi haft så stor smitta i laget. Fokus kommer vara på att förbereda sig inför cupen”. 

https://twitter.com/FFK_KS/status/1372194353356140551

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.