Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bekräftat: Zlatan stannar i Galaxy

Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: JULIAN AVRAM/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Zlatan Ibrahimovic går inte till Milan – utan stannar i Los Angeles Galaxy, precis som SportExpressen avslöjat.

Klubbens sportchef Leonardo bekräftar nyheten.

– Han har lovat Galaxy att stanna, säger han.

Följetången har varit lång under hösten. Flera italienska medier har rapporterat att Milan har varit intresserat av att plocka över Zlatan Ibrahimovic från Los Angeles Galaxy i vinterfönstret.

Den svenske anfallaren har bland annat uppgetts vara missnöjd med situationen i Galaxy, där han inte är en så kallade designated player – de som undantas klubbarnas lönetak och därmed kan få mer betalt.

Journalisten Carlo Pellegatti, som avslöjade övergången från Barcelona till Milan 2010, sade sig sitta på uppgifter som gjorde gällande att parterna kommit överens om ett kontrakt på 1,5 år.

Men förra veckan kunde SportExpressen avslöja att Ibrahimovic nobbar en flytt till Europa. En av orsakerna ska vara att Ibrahimovic tagit hänsyn till önskemål från familjen.

Galaxy har uppfyllt kraven

Nu bekräftar Milans sportchef Leonardo att Zlatan inte kommer att ansluta till Milan.

– Ibrahimovic kommer inte. Från början har han sagt att om Los Angeles uppfyller hans krav skulle han stanna, och därför kommer han inte komma till oss, säger han till Sky Italia enligt ESPN.

Enligt SportExpressens uppgifter har en av Zlatans krav på Galaxy varit att han ska bli en av klubbens ”designated players” – vilket enligt Leonardo Galaxy nu alltså ska ha uppfyllt.

 

LÄS MER: MLS 2018 – så ser du matcherna i tv

”Han har lovat Galaxy”

Leonardo menar att ryktena om intresset mellan parterna inte var tagna ur luften.

– Han har lovat Galaxy att han ska förnya kontraktet med dem. Vi funderade på hans comeback, och han också. Men han håller sitt ord och stannar i MLS, säger han.

– Det hade varit en otrolig historia och en stark signal, men det är inte möjligt.

På Skys fråga om hur dialogen med Zlatan sett ut mer konkret svarar Leonardo svävande:

– Vi har en dialog med många människor, vi vill vara en del av fotbollens politik. Vi vill återupprätta en position i Milano både politiskt och idrottsligt, vi har många dagliga kontakter.

Zlatan Ibrahimovic spelade för Milan mellan 2010-2012, och gjorde totalt 42 mål. Han avslutade sin tid i klubben med att vinna skytteligan i Serie A, detta för andra gången i sin karriär. 37-åringen har hittills gjort 22 mål på 27 matcher för Los Angeles Galaxy.

 

LÄS MER: Zlatan och Helenas enorma lyxhus säljs

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!