Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beckham lämnar Galaxy - drar vidare

Foto: Karl Gehring

LOS ANGELES. Den engelske fotbollsikonen David Beckham lämnar LA Galaxy efter den amerikanska MLS-ligans final.

Därmed lämnar han också lagkamraten Christian "Chippen" Wilhelmsson.

"Jag vill uppleva en sista utmaning innan min karriär är över", säger Beckham enligt klubbens hemsida.

Efter sex säsonger och 98 matcher för LA Galaxy meddelar David Beckham, 37, att han lämnar klubben efter säsongen.

"Det har varit en otroligt speciell tid när jag spelat för LA Galaxy. Men jag vill uppleva en sista utmaning innan min spelarkarriär är slut", sade han i ett uttalande på måndagen.

Beckham gjorde entré i den amerikanska ligan 2007 när han kom från Real Madrid. Under sin tid i LA Galaxy har Beckham gjort 18 mål och 40 assist och hunnit med två kortare utlåningsperioder till Milan.

Aktuell för Australien

Ett av Beckhams mål när han skrev på för Galaxy var att få ligan MLS att växa.

– Det råder ingen tvekan om att MLS är betydligt mer populär och viktig här och utomlands än den var när han kom, säger MLS-kommisionären Don Garber.

Beckham har på senare tid kopplats ihop med australisk toppfotboll.

Enligt australiska medier skulle han vara intresserad av att spela tio matcher i Australien efter den amerikanska ligasäsongen.

Hans sista framträdande blir MLS Cup den 1 december mot Huston Dynamo innan han lämnar Galaxy och svenske lagkamraten Christian Wilhelmsson.


Av TT-Reuters

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.