Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bayerns undantag för Lewandowski

Foto: ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK / ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Blir Robert Lewandowski trogen Bayern München? 

Nu skriver Bild att klubben kan frångå sin kontraktspolicy för att få anfallaren att stanna i klubben. 

Robert Lewandowski är synonymt med målgaranti och sedan ankomsten från Borussia Dortmund år 2014 har anfallaren gjort hela 328 mål på 356 matcher för FC Bayern München. 

Den här säsongen är inget undantag och Lewandowski har svarat för 34 mål på 27 matcher. Under måndagen fick han också ta emot Fifa-priset ”The Best” som delas ut till årets bäste spelare. 

Då fick han också frågan om sin framtid. 

– När du presterar på planen spelar det ingen roll om du spelar i lag A, B eller C. Jag tänker inte så mycket på spekulationer om andra klubbar eller ett nytt kontrakt, sa de han då. 

Frångår sin policy

Den polske anfallarens klubb FC Bayern München har en policy att de inte förlänger kontrakten med mer än ett år i taget med spelare som är över 30 år gamla. Klubben har sålunda erbjudit Lewandowski ett ettårskontrakt med bibehållen lön, det skriver Bild. 

Men målsputor växer inte på träd och enligt tidningen kan klubben tänka sig att göra ett undantag från sin policy och erbjuda Lewandowski ett tvåårskontrat, men med lägre årslön. 

Skulle 33-åringen inte förlänga sitt avtal kan han lämna klubben gratis sommaren 2023, Bayern sägs i sånna fall föredra att sälja spelaren redan det kommande sommarfönstret. 

Robert Lewandowski har tidigare kopplats ihop med en flytt till Real Madrid. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.