Ballacks sorg: Sonen Emilio död efter olycka

Michael Ballack.
Foto: MATT DUNHAM / AP

Fotbollslegendaren Michael Ballack har drabbats av en tragedi. 

Sonen, Emilio, 18, har omkommit efter en fyrhjulningsolycka. 

”Fruktansvärt sorgligt. Mina tankar är med familjen”, skriver Gary Lineker på Twitter. 

Michael Ballack är en av Tysklands bästa spelare genom alla tider. Forne mittfältaren har under karriären spelat i klubbar som Bayer Leverkusen, Bayern München och Chelsea. I England har han bland annat vunnit Premier League och FA-cupen. Han har även ett VM-silver från 2002. 

Nu har 44-åringen drabbats av en tragedi. 

Natten mot torsdag var sonen Emilio Ballack inblandad i en fyrhjulningsolycka medan han var på semester i Troia, Portugal. Kraschen ska ha skett strax efter 02 på natten och räddningstjänsten var snabbt på plats men Emilio Ballacks liv gick inte att rädda. Detta enligt flera medier. Enligt A Bola hade Ballack sitt sommarställe i Troia. En stuga han köpte för flera år sedan för att kunna ta med familjen på semester under sommarmånaderna. 

Terry: ”Ord kan inte beskriva”

Nu sörjs han av en hel fotbollsvärld. 

”Fruktansvärda nyheter. Det är fruktansvärt sorgligt. Mina tankar är med familje”, skriver engelske fotbollslegendaren Gary Lineker på Twitter. 

”Alla i Chelsea är chockade och ledsna efter att ha hört nyheten om Emilio Ballack. Alla våra tankar är med pappa Michael och hans familj”, skriver Londonklubben Chelsea. 

”Ord kan inte beskriva hur förstörd jag är. Jag skickar alla våra tankar och bön till er”, skriver John Terry på Instagram. 

Emilio Ballack blev 18 år gammal. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.