Babis: "Kände att jag inte ingick i truppen"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Olofsson Emilia

Babis Stefanidis lämnar Malmö FF - för Landskrona Bois i superettan. 

I en intervju med FotbollsExpressen.se berättar Stefanidis om anledningen till klubbytet, intresset från andra klubbar och om sin svåra tid efter benbrottet. 

- Det spelar ingen roll vad jag gjorde på träningarna i Malmö eller vad jag gjorde i U21-laget. Jag kände att jag inte skulle få chansen ändå.

I en U21-match mot Landskrona Bois förra året blev Babis Stefanidis svårt skadad.

 Efter en duell bröt MFF-stjärnan benet.

 – Babis har en underbensfraktur som måste opereras. Skadan påminner mycket om Henke Larssons fraktur, sa Malmö FF:s läkare Pär Herbertsson då.

 Det blev början på en riktigt tung tid för mittfältaren som varit proffs i både Grekland och Danmark – och spelat för allsvenska storklubbar som Djurgården, Helsingborg och nu Malmö FF.

 – Det var tunga dagar, veckor och månader. Att sitta på en cykel i flera månader var inte alls kul. Speciellt inte när de andra började lira boll, säger Stefanidis.

"Ingår inte"

 Han fortsätter:

 – Jag var borta i 7-8 månader, men när jag började träna igen i december och januari så kändes det hela tiden allt bättre. Jag tror att jag missade knappt en träning i vintras.

 Trots det har han fått minimalt med speltid i allsvenskan i år.

 – Jag har känt att jag inte ingår i truppen. Det spelar ingen roll vad jag gjorde på träningarna eller vad jag gjorde i U21-laget. Jag kände att jag inte skulle få chansen ändå. 

 – Jag kom hit när Sören Åkeby var tränare. Sen fick Åkeby sparken och ”Rolle” Nilsson kom hit i stället och han valde att satsa på andra spelare. 

 – Sen att jag blev skadad och det var inte det bästa. Men jag har ingenting ont emot ”Rolle” som tränare. Han tar naturligtvis ut det lag han tror gör det bäst.

Lånas ut

 Men Babis fortsätter:

 – Det känns inte som att jag fick en fair chans. Min lösning blev därför att hitta en ny klubb. 

 Den nya klubben blev Landskrona Bois i superettan.

 Malmö FF lånar ut Stefanidis resten av säsongen.

 – Eftersom jag behöver spela lite matcher, så känns det här helt rätt. Det ska bli roligt med en ny utmaning.

Hur länge har du diskuterat med Malmö om att få bli utlånad?

 – Vi har pratat ett tag. Det har funnits andra klubbar som varit intresserade, mest i superettan. Men det behövde passa socialt också. Nu slipper jag flytta från Malmö.

"Inte tappat känslan"

Var det bara aktuellt med en utlåning eller ville du inte bli såld?

 – Det är svårt att få en klubb att köpa en spelare som inte spelat på 1,5 år. Därför var det bättre att hitta en klubb som lånade mig i stället och nu gäller det att visa att jag fortfarande kan spela fotboll.

 Och det kan du?

 – Ja, jag tror inte att jag har tappat så mycket av bollkänslan direkt, säger Stefanidis och skrattar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.