Diego Simeone är avstängd och får inte coacha sitt Atlético. Foto: UEFA HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNDiego Simeone är avstängd och får inte coacha sitt Atlético. Foto: UEFA HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Diego Simeone är avstängd och får inte coacha sitt Atlético.  Foto: UEFA HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Anders Svensson, expert i Discoverys kanaler, tycker att beslutet att stänga av Simeone är hårt. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅNAnders Svensson, expert i Discoverys kanaler, tycker att beslutet att stänga av Simeone är hårt. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Anders Svensson, expert i Discoverys kanaler, tycker att beslutet att stänga av Simeone är hårt.  Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Avstängd i finalen: ”Tycker det är hårt”

Publicerad

Marseille och Atletico Madrid möts i Europa League-finalen senare i kväll. Det spanska laget kommer dock att få klara sig utan tränaren Diego Simeone – som stängdes av efter semifinalen mot Arsenal.

– Jag tycker att det är hårt att han missar finalen, säger Anders Svensson, expertkommentator i Discovery.

Semifinalen mellan Marseille och Salzburg såg ut att gå mot förlängning – när Rolando med fem minuter kvar på tilläggstiden fixade en kontroversiell hörna. Den resulterade i mål och en biljett till Europa League-finalen för Marseille.

Där kommer man att ställas mot Atlético Madrid, som slog ut Arsenal med 1–0 hemma på Wanda Metropolitano.

– Det är jämnt och kan egentligen gå åt vilket håll som helst. Det är upplagt för en bra match, så det ska bli spännande att se, säger Anders Svensson, tidigare svensk landslagsspelare och numera expertkommentator i Discovery.

 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler. 

 

Anders Svensson: ”Det finns inte i huvudet”

Finalen spelas senare i kväll på Parc Olympique Lyonnais i franska Lyon, och Anders Svensson menar att det på förhand är Atletico Madrid som ser ut att ha övertaget.

– De har många spelare som har spelat den här typen av matcher förut och som till och med varit i Champions League-final. Samtidigt är Marseille ett gammalt storlag och har flera spelare som också kan avgöra, men jag håller Atletico som ett knappt favoritlag, säger han.

Han menar att faktumet att man bara spelar en finalmatch kommer att ge ett något speciellt utgångsläge.

– Det blir lite annorlunda. Man kan inte spela lika taktiskt och försöka utnyttja hemmaplan och så vidare utan det är de som är kyligast och som har bäst dag på jobbet som vinner. 

Dagsformen blir extra viktig?

– Ja, det blir den. Sen hade det kunnat vara så att de tänkte på VM, det har ju varit en del tunga skador. Men den här matchen är så pass stor att det finns liksom inte i huvudet, matchen ska bara vinnas.

 

MISSA INGET!  Få de senaste nyheterna om VM-lagen – direkt i Messenger. 

 

Diego Simeone missar – är avstängd

Atletico Madrid kommer dock att få klara sig utan sin tränare Diego Simeone, som är avstängd och därmed missar finalen.

Det var i det första semifinalmötet mot Arsenal som Atlético Madrids Sime Vrsaljko visades ut efter att ha fått sitt andra gula kort. Simeone blev då rasande, och visades upp på läktaren. 

Tränaren fick även följa returen från läktarplats – och senare kom beskedet att Uefa valt att stänga av tränaren i totalt fyra matcher, efter att han ska ha "förolämpat" en av domarna.

– Jag vet inte vad han skrek, men det är klart att det var en väldigt speciell match. Men jag tycker att det är en ganska tuff och hård utvisning att få så tidigt, det var mycket som gick emot honom där. Det känns hårt att han missar finalen, säger Anders Svensson.

Vad betyder det här för Atletico?

– Han ger ju mycket energi när han är där, så är det ju. Det är klart att det kan ha viss påverkan och betydelse faktiskt, det tror jag.

 

LÄS MER: Fotbolls-VM 2018 – allt du behöver veta.

LÄS MER: Sveriges grupp och spelschema i fotbolls-VM.

LÄS MER: Sveriges trupp till fotbolls-VM 2018. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag