Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Avstängd i finalen: ”Tycker det är hårt”

Diego Simeone är avstängd och får inte coacha sitt Atlético. Foto: UEFA HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Anders Svensson, expert i Discoverys kanaler, tycker att beslutet att stänga av Simeone är hårt. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Marseille och Atletico Madrid möts i Europa League-finalen senare i kväll. Det spanska laget kommer dock att få klara sig utan tränaren Diego Simeone – som stängdes av efter semifinalen mot Arsenal.

– Jag tycker att det är hårt att han missar finalen, säger Anders Svensson, expertkommentator i Discovery.

Semifinalen mellan Marseille och Salzburg såg ut att gå mot förlängning – när Rolando med fem minuter kvar på tilläggstiden fixade en kontroversiell hörna. Den resulterade i mål och en biljett till Europa League-finalen för Marseille.

Där kommer man att ställas mot Atlético Madrid, som slog ut Arsenal med 1–0 hemma på Wanda Metropolitano.

– Det är jämnt och kan egentligen gå åt vilket håll som helst. Det är upplagt för en bra match, så det ska bli spännande att se, säger Anders Svensson, tidigare svensk landslagsspelare och numera expertkommentator i Discovery.

 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler. 

 

Anders Svensson: ”Det finns inte i huvudet”

Finalen spelas senare i kväll på Parc Olympique Lyonnais i franska Lyon, och Anders Svensson menar att det på förhand är Atletico Madrid som ser ut att ha övertaget.

– De har många spelare som har spelat den här typen av matcher förut och som till och med varit i Champions League-final. Samtidigt är Marseille ett gammalt storlag och har flera spelare som också kan avgöra, men jag håller Atletico som ett knappt favoritlag, säger han.

Han menar att faktumet att man bara spelar en finalmatch kommer att ge ett något speciellt utgångsläge.

– Det blir lite annorlunda. Man kan inte spela lika taktiskt och försöka utnyttja hemmaplan och så vidare utan det är de som är kyligast och som har bäst dag på jobbet som vinner. 

Dagsformen blir extra viktig?

– Ja, det blir den. Sen hade det kunnat vara så att de tänkte på VM, det har ju varit en del tunga skador. Men den här matchen är så pass stor att det finns liksom inte i huvudet, matchen ska bara vinnas.

 

MISSA INGET!  Få de senaste nyheterna om VM-lagen – direkt i Messenger. 

 

Diego Simeone missar – är avstängd

Atletico Madrid kommer dock att få klara sig utan sin tränare Diego Simeone, som är avstängd och därmed missar finalen.

Det var i det första semifinalmötet mot Arsenal som Atlético Madrids Sime Vrsaljko visades ut efter att ha fått sitt andra gula kort. Simeone blev då rasande, och visades upp på läktaren. 

Tränaren fick även följa returen från läktarplats – och senare kom beskedet att Uefa valt att stänga av tränaren i totalt fyra matcher, efter att han ska ha "förolämpat" en av domarna.

– Jag vet inte vad han skrek, men det är klart att det var en väldigt speciell match. Men jag tycker att det är en ganska tuff och hård utvisning att få så tidigt, det var mycket som gick emot honom där. Det känns hårt att han missar finalen, säger Anders Svensson.

Vad betyder det här för Atletico?

– Han ger ju mycket energi när han är där, så är det ju. Det är klart att det kan ha viss påverkan och betydelse faktiskt, det tror jag.

 

LÄS MER: Fotbolls-VM 2018 – allt du behöver veta.

LÄS MER: Sveriges grupp och spelschema i fotbolls-VM.

LÄS MER: Sveriges trupp till fotbolls-VM 2018. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!