Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjar: Sverige vill ha med Sarfo till U21-EM

Foto: ANDREAS L ERIKSSON
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT

Sverige jobbar på en oväntad förstärkning till sommarens U21-EM.

Håkan Ericson vill få med Sirius succéspelare Kingsley Sarfo till mästerskapet i Polen - och SvFF har varit i kontakt med Migrationsverket angående ansökan om svenskt medborgarskap till ghananen.  

Men ansökan ser inte ut att hinna bli klar i tid till mästerskapet. 

- Vi har varit i kontakt med Migrationsverket och försökt skynda på en ansökan men det ser inte så positivt ut i dagsläget, säger Ericson. 

Sirius Kingsley Sarfo har varit en av allsvenskans stora sensationer den här säsongen. 

Mittfältaren har gjort tre mål och stått för fyra framspelningar hittills och jagas bland annat av Malmö FF och Krasnodar. 

Sarfos kontrakt med Sirius går ut sommaren 2018 men allt talar för att det blir en flytt redan i sommar då han jagas av flera klubbar utanför Sverige. 

Jagas utanför Sverige

Nu vill U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson ha med spelaren till sommarens EM-slutspel i Polen Svenska fotbollförbundet har varit i kontakt med Migrationsverket angående Kingsley Sarfos ansökan om svenskt medborgarskap. 

- Det stämmer. Vi har varit i kontakt med Migrationsverket och försökt att skynda på ärendet om ett svenskt medborgarskap för Kingsley Sarfo.  Vår juridikavdelning har också varit inblandad. 

- I dagsläget ser det inte ut att bli av eftersom ansökan inte hinner bli klar i tid.  Det ligger i förvaltningsrätten just nu och det ser inte så positivt ut, säger Håkan Ericson. 

Hur länge kan ni vänta? 

- Vi hade goda förhoppningar där ett tag men jag tar ut truppen på tisdag och på torsdag eller fredag ska det vara inskickat och då måste alla papper vara klara. 

- Det ser inte ut att bli det nu. Då får någon annan spelare chansen i stället och det är inte mer med det. Vi har hållit på med det här ärendet sedan i mitten av april, säger han.  

LÄS ÄVEN: Allt du behöver veta inför sommarens U21-EM. 

Tas ut på tisdag

U21-EM spelas i Polen mellan den 16 juni och den 30 juni.  

Sarfo är född i Ghana och för två dagar sedan togs han ut i Ghanas A-landslagstrupp men han har ännu inte gjort någon tävlingsmatch för Ghanas A-landslag och är därmed inte "låst" till ett landslag. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.