Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Avslöjar Isaks prislapp – så mycket får de betala

Alexander Isak är glödhet på transfermarknaden efter succévåren i Holland. Foto: PRO SHOTS PHOTO AGENCY / PRO SHOTS/SIPA USA SIPA USA
I fredags blev anfallaren målskytt för Sverige i EM-kvalet. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Alexander Isak är het på transfermarknaden efter succévåren i Holland.

Nu avslöjar spanska AS prislappen för svensken - drygt 100 miljoner kronor.

Alexander Isak stod för en succéartad vårsäsong under utlåningen från Dortmund till holländska Willem II. Svensken gjorde 13 mål på 16 ligamatcher och stod dessutom för sju framspelningar.

Målproduktionen har gjort att flera klubbar runt i Europa fått upp ögonen för anfallaren. Mest ivriga av att få 19-åringens signatur verkar spanska Real Sociedad vara.

Spanska medier har de senaste dagarna skrivit om klubbens intresse för Isak - samtidigt som huvudpersonen själv tagit uppståndelsen med ro.

– Jag har inte resonerat så mycket faktiskt (kring framtiden), mitt fokus är på landslaget. Det andra får vi ta efter, men det finns intresse lite här och var, har Isak tidigare sagt. 

Alexander Isaks prislapp: 100 miljoner kronor

Nu rapporterar spanska tidningen AS att Dortmund har satt en prislapp på drygt 100 miljoner svenska kronor för att släppa svensken. Det är något dyrare än vad den tyska storklubben betalade när de köpte Isak från AIK 2017.

AS skriver att Real Sociedad har följt Alexander Isak under våren i Holland och börjat förhandla med Dortmund om en övergång. 

– Alexander är en spelare som följer, precis som många andra unga spelare med stor potential. Han har mycket fart och är duktig på att hitta ytor, sa Real Sociedads sportchef Roberto Olabe till spanska El Desmarque häromdagen.

De mer intensiva samtalen ska dock inledas först efter att Isak återvänt från landslagssamlingen med Sverige, skriver AS. Anfallaren väntas få inleda kvällens EM-kvalmatch mot Spanien på bänken.

Alexander Isak har kontrakt med Dortmund till sommaren 2022.