Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Starfelt lämnar – är klar för Celtic

Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: TASS / SIPA USA/IBL

Carl Starfelt, 26, lämnar Rubin Kazan.

Nu kan SportExpressen avslöja att mittbacken är endast en läkarundersökning från att bli klar för den skotska storklubben Celtic.

Klubbarna är överens om en övergångssumma på 50 miljoner kronor.

Det var i förra veckan som nyheten damp ned. 

Den italienska journalisten Fabrizio Romano var först med att rapportera att Celtic inlett samtal med Rubin Kazans mittback Carl Starfelt, 26. 

SportExpressen kunde därefter berätta att Celtic inledande bud låg på 50 miljoner kronor och att en övergång innebar miljonjubel för IFK Göteborg. 

Klubben har nämligen rätt till tio procent av summan vid en övergång.

Starfelt lämnar

Parterna har förhandlat intensivt under den senaste veckan och nu är Starfelt bara små detaljer från att bli klar för Celtic. Enligt uppgifter till SportExpressen är klubbarna överens om en övergångssumma på 50 miljoner kronor för Starfelt. Det innebär också att Starfelts gamla klubb, IFK Göteborg, får omkring fem miljoner kronor vid affären.

Celtic är även överens med spelaren om de personliga villkoren och den obligatoriska läkarundersökningen är planerad att äga rum i Moskva inom kort. Om allt går som det ska och inget oförutsett sker så förväntas Starfelt bli en Celtic-spelare.

Förlängde i februari

Starfelt värvades till Rubin Kazan i juli 2019 och den senaste säsongen gjorde han 31 matcher och tre mål för den ryska klubben. Mittbacken förlängde sitt kontrakt med den ryska klubben så sent som i februari men lämnar nu alltså efter drygt tre och ett halvt år i klubben.

I Rubin Kazan har Starfelt gjort framsteg och under den senaste säsongen var 26-åringen en av dem bärande spelarna. Mycket tack vare stjärntränaren Leonid Slutsky.

– Han har betytt väldigt mycket. När han kom till Rubin Kazan hade jag inte spelat alls i princip och självförtroendet var inte på topp. När Leonid kommer och ger mig chansen samt ser något i mig, det är väldigt viktigt, sade Starfelt i en intervju med GT i höstas.

SportExpressen har sökt Carl Starfelts agent Blash Hosseini.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.