Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klopp: ”Kommer att hitta en bra lösning”

Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK / BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: LEE SMITH / STELLA PICTURES / PA

Sommarens EM blir Joachim Löws sista mästerskap för Tyskland.

Efter 15 år på jobbet avgår förbundskaptenen.

Samtidigt pekas Jürgen Klopp ut som det tyska förbundets drömnamn att ta över.

– Om jag är tillgänglig i sommar? Nej, säger Klopp om uppgifterna.

Det är tränaren själv som valt att avsluta sitt kontrakt, som ursprungligen gick ut 2022, redan efter mästerskapet i sommar. Ett beslut det tyska förbundet gick med på.

– Jag tar det här steget mycket medvetet, full av stolthet och enorm tacksamhet, men fortsätter samtidigt att vara väldigt motiverad när det gäller den kommande EM-turneringen, säger Joachim Löw till förbundets hemsida.

61-åringen tog över landslaget 2006 och hade innan det varit assisterande förbundskapten i två år. Under sina 15 år med huvudansvar har Löwe hunnit uppnå stora framgångar med VM-guldet i Brasilien 2014 som största merit. Men de senaste åren har det gått tyngre och tränaren har fått utstå hård kritik.

Jürgen Klopp: ”Det är ganska enkelt”

Redan innan beskedet har spekulationer om en potentiell ersättare varit i gång. Förra veckan rapporterade Daily Mirror om en växande oro i Liverpool kring att tränaren Jürgen Klopp kommer tacka ja till att efterträffa Joachim Löw.

För enligt uppgifter till tidningen står Klopp högst upp på det tyska förbundets önskelista.

Jürgen Klopps kontrakt med de regerande engelska mästarna går ut 2024. Och trots att laget går tungt i Premier League den här säsongen uppges Liverpool vilja behålla den tyska tränaren.

Och Klopp svarade senare under tisdagen på uppgifterna om att han skulle ta över.

– Om jag är tillgänglig för att bli tysk förbundskapten i sommar? Nej. Joachim gjorde ett fantastiskt jobb. Jag är säker på att det tyska förbundet kommer hitta en bra lösning, säger tränaren enligt The Athletic.

Och fortsätter:

– Jag har tre år kvar på mitt kontrakt med Liverpool eller hur? Det är ganska enkelt. Du skriver på ett kontrakt och håller fast vid det. Det gjorde jag i både Mainz och Dortmund.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.