Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Attacken på tränaren: ”Det var ett helvete”

Foto: USA TODAY NETWORK / DALE ZANINE-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA
Foto: WALTER BIERI / AP KEYSTONE

Gabriel Heinze var en stor försvarare i Real Madrid och Manchester United. 

Men på tränarbänken, i Atlanta United, har det gått desto sämre.

– Det var ett helvete i sex månader, har en anonym källa sagt till Fox Sports.

Den tidigare världsförsvararen Gabriel Heinze, tidigare Manchester United och Real Madrid, har fått sparken från sitt tränarjobb i amerikanska Atlanta United.

Men det har inte varit helt friktionsfritt. Hans tid i klubben beskrivs som ”ett helvete” och han har fått massiv kritik för sin ledarstil, enligt källor till Fox Sports.

Under försäsongslägret har han begränsat hur mycket vatten spelarna får dricka. Det blev så illa att klubbens läkare var tvungen att ingripa. Samtidigt har Heinze inte låtit spelarna att ta ledigt och de ska alltid vara tillgängliga på mobilen samt kunna ta sig till träningsanläggningen på kort varsel.

”Mentalt dränerade”

Det hade blivit så illa att MLS spelarförening lämnade in ett klagomål till ligan på uppdrag av Atlantas spelare, som citerade många överträdelser av kollektivavtalet.

– Det var ett helvete i sex månader, har en anonym källa sagt till Fox Sports.

En annan källa:

– Taktiken och fotbollen är en sak, men det var så mycket som pågick utanför planen att spelarna var mentalt dränerade på en daglig basis.

Heinze och hans ledarstab ska enligt uppgifterna knappt ha kommunicerat med spelarna eller övrig personal i klubben. I stället har de använt sig av mellanhänder och när de fick kritik har de ignorerat det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.