Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Astrit Ajdarevic: "De har dödat mig här"

Astrit Ajdarevic har tränats hårt i nya klubben Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN
Foto: Conny Sillén/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Astrit Ajdarevic står inför sin debut med nya klubben AEK Aten.

Då avslöjar han för Nerikes Allehanda att han har tappat sju kilo sedan han lämnade Sverige och började träna med nya klubben.

– De har dödat mig här, säger han till tidningen.

Astrit Ajdarevic kom till Örebro SK från Standard Liége i augusti 2015. Och under sina ett och ett halvt år i klubben spelade han 50 matcher och stod för totalt 12 mål och 17 assist.

Men hösten gick inte riktigt som planerat, vare sig för Ajdarevic eller ÖSK, och nyligen blev han klar för en flytt till AEK Aten. I morgon kan han få göra debut för sin nya klubb - sju kilo lättare än när han lämnade Sverige.

Gått ner sju kilo på 16 dagar

– Du, jag kan säga att jag aldrig har varit så vältränad. De har dödat mig här. Sju kilo på 16 dagar, det blir man inte av med hur som helst. Inte en ledig dag har jag haft på två-tre veckor, säger Ajdarevic till Nerikes Allehanda.

– Det har varit tufft, men jag är här för att göra någonting stort. Det här är min chans att visa vem jag är, och jag ska ta den.

Får annan roll i nya klubben

I ÖSK fungerade Astrit Ajdarevic väldigt bra i den fria roll han blev tilldelad av tränaren Alexander Axén. Men i AEK Aten kommer rollen att bli annorlunda.

– Vi spelar 4-3-3 och jag kommer nog att spela i den sittande rollen, som blir tydligare och lite mer defensiv. I ÖSK fick jag göra lite allt möjligt, här blir det mer en renodlad roll som playmaker. Sedan kan det bli ett eller annat mål, några poäng då och då, det tror jag, säger Ajdarevic.

AEK Aten ligger för närvarande på en femteplats i den grekiska ligan. Under onsdagen spelar man mot niondeplacerade Panetolikos.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!