Asllanis meddelande – lämnar Real Madrid

Kosovare Asllani blev Real Madrids första stora värvning på damsidan. Nu har hon av allt att döma spelat sin sista match för klubben.
Foto: OSCAR J BARROSO / ZUMA PRESS/IBL

Kosovare Asllani, 32, lämnar Real Madrid.

Det bekräftas av klubben.

”Ni kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta”, skriver landslagsstjärnan på Instagram.

Det blev förlust med 0-4 i cupmötet med värsta rivalen Barcelona.

Sen la Kosovare Asllani ut en bild. Nu pekar allt på att den svenska landslagsstjärnan har gjort sin sista match för Real Madrid.

Vad hon skrev i bildtexten?

Tack för allt Madridistas. I det här ögonblicket kan jag inte uttrycka med ord det jag vill säga, mer än att ni alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta”.

Landslagskollegan Sofia Jakobsson, tidigare lagkamrat i Real Madrid, svarar:

”De kommer sakna dig!”.

Kosovare Asllani skrev på för Real Madrid, eller CD Tacón som de fortfarande hette då, under sommaren 2019. De hade precis gått upp från den spanska andradivisionen och skulle snart komma att byta namn och dräkter.


https://www.instagram.com/p/Cd_x1tdIxh1/

Kosovare Asllani lämnar Real Madrid

Svenskan blev klubbens första Galáctica.

”Stolt över att meddela att jag blir den första officiella värvningen till Real Madrid/CD Tacón. Upprymd över att skriva ny historia, att bygga och vara en del av det här lagets resa från starten. Det är en dröm att bära den vackraste tröjan i världen från och med nästa säsong. Hala Madrid”, skrev hon då.

Under debutsäsongen i den spanska högstadivisionen blev det direkt en andraplats.

Och under den nyss avslutade säsongens upplaga av Champions League tog sig till klubben till kvartsfinal, där det dock blev respass mot spanska giganten Barcelona.

Efter den senaste förlusten mot Barcelona bekräftade Real-tränaren Alberto Toril att Asllani, som sitter på ett utgående kontrakt, av allt att döma gjort sin sista match för klubben.

– Hon har gjort det tydligt att hon kommer att lämna och hon har väntat till sista dagen, sa tränaren, enligt journalisten Mayca Jiménez Durillo.

Vad som väntar härnäst för Kosovare Asllani återstår att se.

– Jag har flera förslag. Ni kommer att få se, sa hon under den senaste landslagssamlingen i april.


TV: Gerhardsson hyllar Asllani

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.