Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Asllani: "Vi spelare måste skyddas mer"

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Kosovare Asllani klev av Real Madrids match mot Granadilla Teneriffa i helgen.

Nu har det konstaterats att svenskan har ådragit sig en ligamentskada, rapporterar spansk media.

”Min åsikt är att vi spelare måste skyddas mer”, skriver Asllani på Instagram. 

Den svenska landslagsstjärnan Kosovare Asllani åkte på en smäll mot höger knä och byttes ut i halvtid när hennes Real Madrid spelade oavgjort, 1–1, och tog säsongens första La Liga-poäng under helgen.

På tv-bilder sågs anfallaren gå runt på läktarplats och halta med en ispåse fasttejpad på knäet.

Nu står det klart att Asllani blir borta till november. Det skriver hon själv i ett inlägg på Instagram. I inlägget riktar hon dessutom kritik mot tacklingen som orsakade skadan.

”Min åsikt är att spelarna måste skyddas mer på planen för att undvika allvarliga skador som orsakas av riskfyllda tacklingar. Jag är motiverad att komma tillbaka så snart som möjligt”, skriver Asllani. 

Drabbades av corona

Real Madrid-stjärnan har haft en strulig inledning på säsongen. Kort efter OS drabbades hon av corona som tvingade henne till vila. 

– Det var annorlunda, jag var inte förberedd på att bli sjuk vilket man kanske aldrig är. Man har tagit till sig av alla restriktioner och är väldigt försiktig, dessutom är man en elitidrottare så var jag inte beredd på att det skulle ta på mig så mycket som det gjorde, har Asllani tidigare sagt. 

När landslaget i VM-kvalet senast ställdes mot Slovakien och Georgien stegrades speltiden för Asllani på grund av sviter från sjukdomen, men mot slutet av samlingen ansåg hon sig vara tillbaka i bra skick igen.

I ligan ligger Real Madrid just nu på 14:e plats med en poäng på tre spelade matcher.

LÄS MER: ”Är skrämmande hur United betedde sig” 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.